ΜΕΤΑ-Κοινωφελής: Τόσο εύκολα αποφασίστηκε η καθυστέρηση καταβολής αποδοχών

Όπως ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή η διοίκηση του ΟΑΕΔ, «προκειμένου να υπολογιστούν με ακρίβεια οι επιπλέον ημέρες απασχόλησης για την τετράμηνη παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα “Προώθηση της Απασχόλησης, μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης” και προς αποφυγήν τεχνικών σφαλμάτων, θα υπάρξει ολιγοήμερη καθυστέρηση στην καταβολή των αποδοχών στους ωφελούμενους του για τον μήνα Ιούνιο 2019. Εντός των αμέσως επόμενων ημερών θα γίνει γνωστή η ημερομηνία καταβολής των αποδοχών στους ωφελούμενους».

Για το θέμα, τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του το ΜΕΤΑ:

Πόσο εύκολα αποφασίζεται από τη νέα κυβέρνηση, μέσω του ΟΑΕΔ, η καθυστέρηση «…στην καταβολή των αποδοχών στους ωφελούμενους (σ.σ.: εργαζόμενους για μας) του για τον μήνα Ιούνιο 2019…».

Όταν μάλιστα αφορά σε εργαζόμενους που ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα άνεργοι, που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και τις αποδοχές του ανειδίκευτου εργάτη, ανεξάρτητα ειδικότητας, κατηγορίας και κλάδου, που οι αποδοχές τους δεν καλύπτουν ούτε τα έξοδα του ενοικίου τους.

Ως ΜΕΤΑ διεκδικούμε ίση αμοιβή για ίδια εργασία και την εφαρμογή των κλαδικών ΣΣΕ, ενώ δεν δίνουμε ούτε μία μέρα ανοχή σ’ όλους αυτούς που διατήρησαν αυτό το καθεστώς της εργασίας και σ’ αυτούς, που σήμερα δεν διαθέτουν χρόνο, για να λύσουν το πρόβλημα της άμεσης πληρωμής των αυτών εργαζομένων, ενώ επείγονται, αναγγέλλουν και υπογράφουν υπουργικές αποφάσεις, για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και για την ακύρωση της απόφασης για απόδοση ΑΜΚΑ στους μετανάστες για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Καλούμε και τους εργαζόμενους αυτούς, αλλά και όλους τους εργαζόμενους, να μη δείξουν καμία ανοχή, γιατί σήμερα μας ζητάνε αυτό, αύριο θα μας ζητήσουν κάτι παραπάνω και ως συνήθως όλα τα σπασμένα τα πληρώνουν τα συνήθη υποζύγια που είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΑΤΑΒΟΛΗ, ΜΕΤΑ, ΑΠΟΔΟΧΕΣ, ΚΟΟΙΝΩΦΕΛΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!