ΜΕΤΑ-Εργατικό δυστύχημα Δ.Αλίμου: Εντατικοποίηση της εργασίας -Σκόπιμη καθυστέρηση με προκήρυξη 3Κ

Σφοδρή επίθεση εναντίον της δημοτικής αρχής Αλίμου, εξαπολύει το ΜΕΤΑ εργαζομένων δήμου Αλίμου, εναντίον της δημοτικής αρχής με αφορμή το νέο εργατικό δυστύχημα που στοίχισε την ζωή οδηγού του Δήμου.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση τους, οι εργαζόμενοι σημειώνουν:

Μία εβδομάδα μετά εργατικό δυστύχημα που αφαίρεσε την ζωή ενός εργάτη καθαριότητας του Δήμου Ασπροπύργου και άφησε τραυματισμένο έναν άλλο, σήμερα το πρωί, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, ένα νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στοίχησε την ζωή σε συνάδελφο οδηγό του Δήμου Αλίμου, πατέρα τεσσάρων παιδιών, όταν το όχημα που οδηγούσε προς την χωματερή της Φυλής ανατράπηκε.

Έχουμε πολλές φορές καταγγείλει στο παρελθόν την σκληρή, αυταρχική και ανάλγητη στάση της Διοίκησης του Δήμου Αλίμου απέναντι στους εργαζόμενους. Η συνεχής εντατικοποίηση της εργασίας οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού για την οποία και η τωρινή Δημοτική Αρχή ευθύνεται, γιατί έχοντας κατά νου την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας Καθαριότητας, σκόπιμα καθυστέρησε τις διαδικασίες και δεν συμμετείχε στην προκήρυξη(3Κ) πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Η ανεπαρκής και ελλιπής συντήρηση του πεπαλαιωμένου μηχανικού εξοπλισμού για λόγους οικονομίας, καθώς και η μη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας στους δικαιούχους, είναι αιτίες που οδηγούν τους συναδέλφους μας στον τραυματισμό αλλά και στον θάνατο.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες συμπιέζουν το κόστος της εργασίας για δημοσιονομικά οφέλη προκειμένου να πετύχει τα αιματηρά πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα, αδιαφορώντας προκλητικά αν αυτό καταργεί δικαιώματα των εργαζομένων, τους οδηγεί στην εξαθλίωση, αλλά πρωτίστως κοστίζει την ίδια τους την ζωή.

Το ΜΕΤΑ Αλίμου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου που έχασε την ζωή του κατά την ώρα της εργασίας μετά το τραγικό δυστύχημα.

Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη. Απαιτούμε να διερευνηθεί σε βάθος το τραγικό εργατικό δυστύχημα, και να αποδοθούν επιτέλους ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν.
Συνεχίζουμε μαζί με τους εργαζόμενους να αγωνιζόμαστε για ανθρώπινες συνθήκες σε όλους τους χώρους εργασίας, που θα παρέχουν την απαραίτητη υγιεινή και ασφάλεια στους εργαζόμενους.

Δηλώνουμε πως δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εξαλειφθούν τα εργατικά δυστυχήματα – ατυχήματα που συμβαίνουν διαρκώς μακραίνοντας ακόμη περισσότερο τη λίστα των νεκρών και τραυματισμένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Να σταματήσουμε να πληρώνουμε φόρο αίματος για την αναλγησία και ανευθυνότητα των κυβερνήσεων και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΜΕΤΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3Κ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!