ΜΕΤΑ Αλίμου: «Ο ΣΥΝΑΝιστικός κατήφορος καλά κρατεί»

Σφοδρή επίθεση εναντίον της Συνδικαλιστικής Ανατροπής εξαπέλυσε το ΜΕΤΑ ΟΤΑ Αλίμου και σε ανακοίνωση του σημειώνει:

Δείχνει να μην έχει τέλος πια ο συνδικαλιστικός κατήφορος της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Αλίμου και του επικεφαλής της Γεωργακόπουλου Δημήτρη. Έχοντας την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου δεν υπολογίζει πια ούτε τους ίδιους τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί.

Την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 ο Πρόεδρος και η Γραμματέας κάλεσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σε έκτακτο συμβούλιο και αφούρωτηθήκαν τότε μόνο ισχυρίστηκαν πως επρόκειτο για την πειθαρχική δίωξη συναδέλφου. Αφού τους ζητήθηκε η πρόσκληση με έκπληξη διαπιστώσαμε πως τα θέματα ήταν πολύ περισσότερα και βέβαια για κάποια σκόπιμα μας είχαν ενημερώσει.

Πρώτης προτεραιότητας επέλεξαν το να καλύψει ο Σύλλογος τα δικαστικά έξοδα του προέδρου Δημήτρη Γεωργακόπουλου και της συναδέλφουη οποία έχει συμμετοχή στον διασυρμό και την τεράστια ταλαιπωρία της πρώην Αντιπροέδρου του Συλλόγου Δήμητρας Δημητρίου που τόλμησε να υψώσει το ανάστηματης και να καταγγείλει τις παρατυπίες στην καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ στους εργαζόμενους, ύστερα από δικαστική απόφαση.

Όλοι θυμόμαστε ότι οκαι τότε Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου Δημήτρης Γεωργακόπουλος και η παράταξή του, έδιναν τα χρήματα σε κλειστό φάκελο και ζητούσαν από τους συναδέλφους να υπογράψουν για μεγαλύτερο ποσό από αυτό που τελικά περιείχε ο φάκελος. Στις αντιδράσεις των συναδέλφων ο πρόεδρος απαντούσε ότι είχαν γίνει κρατήσεις για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Η συνέχεια βέβαια είναι γνωστή επίσης σε όλους, αποδείχθηκε ότι οι κρατήσεις φόρου και ασφαλιστικών εισφορών δεν αποδόθηκαν ποτέ και οι εργαζόμενοι κλήθηκαν εκ νέου από τον Δήμο να τις καταβάλουν στο ποσό μάλιστα που είχαν υπογράψει και όχι σε αυτό που πραγματικά είχαν λάβει, δικαιώνοντας απόλυτα τις αντιδράσεις της συναδέλφου Δήμητρας Δημητρίου.

Χωρίς να μπει σε ψηφοφορία και να αποφασίσει το Δ.Σ. ο Πρόεδρος δήλωσε ό,τι θα εκταμιευτούν τα χρήματα από το ταμείο του Συλλόγου για την κάλυψη των προσωπικών εξόδων του και της συναδέλφου. Στην ενέργεια αυτή του προέδρου το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου αντέδρασε και δήλωσε την αντίθεσή του. Θεωρούμε απαράδεκτο να χρησιμοποιούν τον Σύλλογο Εργαζομένων και να καλύπτουν οι εργαζόμενοι προσωπικά δικαστικά έξοδα του Προέδρου Δημήτρη Γεωργακόπουλου και των καλοθελητών για να λασπώνουν, να συκοφαντούν και να βάζουν στο στόχαστρο συναδέλφους,όπως έπραξαν με την συνάδελφοΔήμητρα Δημητρίου, που έχει δώσει όλα τα χρόνια του εργασιακού της βίου μαθήματα αξιοπρέπειας.

Αδιάντροπα σε κάθε συνεδρίαση, που συνήθως έχει να κάνει με επιχορηγήσεις του Δήμου προς τον Σύλλογο για πολιτιστικές εκδηλώσεις που δεν έχουν ακόμα γίνει, αναφέρει πως για τον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης δεν μπορεί να κάνει κάτι, διότι είναι η πολιτική της, ενώ πριν τις εκλογές κατηγορούσε το προηγούμενο Προεδρείο για ανικανότητα και έταζε στους εργαζόμενους λαγούς και πετραχήλια.

Και βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η ΣΥΝ. ΑΝ. Αλίμου χρησιμοποιείτον Σύλλογο Εργαζομένων για να στηρίξει σκοπιμότητες!Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μας «απόφαση»του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου με υπογραφές του ΠροέδρουΓεωργακόπουλουΔημήτρη και της Γραμματέα Χατζηδάκη Άννας, που ζητάει από την Δημοτική Αρχή να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις σε συναδέλφους με αυθαίρετες και κατασκευασμένες κατηγορίες και με κατασκευασμένα και αναληθή πρακτικά του Δ. Σ. του Συλλόγου για τα οποία ουδέποτε λάβαμε γνώση. Δεν είναιη πρώτη φορά που η ΣΥΝ. ΑΝ. Αλίμου και ο επικεφαλής της ζητούν και στηρίζουν πειθαρχικές διώξεις συναδέλφωνμε κατασκευασμένες κατηγορίες αλλά αυτή τη φορά είχαν το θράσος να το ζητήσουν και με «απόφαση» Συλλόγου. Έχουμεβέβαια ζητήσει εγγράφως τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης στην οποία δεν πάρθηκε ποτέ τέτοια απόφαση και βέβαιαδεν πήραμε απάντηση. Οι συνάδελφοι βέβαια δικαιώθηκαν και απαλλάχθηκαν με προσωπικόαγώνα και αξιοπρέπεια. Και όλα αυτά για να εξυπηρετήσει και πάλι ο Πρόεδρος του Συλλόγου προσωπική του δικαστική διαμάχη εναντίον συναδέλφου!

Ένα θέμα ακόμα που τέθηκε κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου αλλά δεν είχαμε πρωτύτερα ενημερωθεί ήταν η δικαστική διεκδίκηση των επιδομάτων των δώρων.

Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου ζήτησε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου αντί να γυρνάει στους χώρους εργασίας και να κατηγορεί το ΜΕΤΑ για δικαστική διεκδίκηση που χάθηκε μόνο και μόνο για να δημιουργεί εντυπώσεις, να κινηθεί τάχιστα και να αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο και με ισότητα όλους τους εργαζόμενους. Δηλαδή αφού και η πρώτη δικαστική διεκδίκηση που έγινε από εκείνον όσο ήταν Πρόεδρος χάθηκε αλλά ζήτησε να γίνει έφεση και έτσι κερδίθηκε, να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο μέσω πάλι του Συλλόγου για τους εργαζόμενους που χάθηκε η πρώτη δικαστική μάχη και να σταματήσει να διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε ημέτερους και μη.

Όσον αφορά την ορθότητα τώρα της δικαστικής απόφασης με την οποία οι συνάδελφοι κέρδισαν τα επιδόματα υπάρχει θέμα. Παράτυπα, για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος του Συλλόγου χρησιμοποιεί τον Σύλλογο ως όχημα για την επίλυση προσωπικών του διαφορών. Δεν είναι δυνατόν από την αρχική απόφαση να επιλέγειότι κάποιοι εργαζόμενοι δεν θα συμμετέχουν στην έφεση χωρίς να ερωτηθούν και παρότι έχουν κανονικά πληρώσει όπως όλοι οι συμμετέχοντες. Το θέσαμε θέμα στον Πρόεδρο του Συλλόγου κι εκείνος μην έχοντας τι να πει, απάντησε ό,τι παραιτήθηκαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από την αγωγή ή ό,τι δεν είχαν πληρώσει. Γεγονός που δεν αληθεύει και για το οποίο δεν θα μέναμε απλοί παρατηρητές εφόσον πλήττονται συνάδελφοι.

Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου που συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων θα συνεχίσει να ενημερώνει τους εργαζόμενους κοιτάζοντάς τους στα μάτια και να καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες της Συνδικαλιστικής Ανατροπής Αλίμου και του επικεφαλής της Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

Τέλος καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στη βουλή για ψήφιση.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 Στάση Εργασίαςκαι συγκέντρωση στις9.30 π.μ. έξω από τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.(Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη).
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019Αποχή από την υπερεργασία καιΠανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 11.00 το πρωί έξω από τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη).
Να κόψουμε το βήχα και τη φόρα που πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ

Να μην προωθηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και το δικαίωμα στην απεργία

Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΛΙΜΟΣ, ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!