Μέλος ΔΣ ΦΟΣΔΑ: Ζητά ανάκληση της απόφασης για απόλυση των συμβασιούχων

Αίτηση με την οποία ζητά την ανάκληση της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΣΔΑ, βάσεις της οποίας απολύθηκαν 72 εργαζομενων, ζητά ο Μανόλης Λαμτίδης, μέλος του ΔΣ του ΦΟΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

Μάλιστα ο κ. Λαμτζίδης, εκφράζει τη δυσαρέσκεια του και καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ, κ. Γεράνης, παρότι γνώριζε την ύπαρξη απόφασης του Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, με την οποία θεωρούνταν άκυρη η απόφαση για την απόλυση των συμβασίουχων, δεν ενήμερωσε τον ίδιο αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ.

Ο κ. Λαμτζίδης, καλεί τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, να προχωρήσει στην άμεση σύγκλιση της Εκτελεστικής Επιτροπή του ΔΣ του Φορεά, προκειμένου να ανακληθεί η αρνητική απόφαση για τη μη παράταση των συμβάσεων.

Το περιεχόμενο της απόφασης είχε αποκαλύψει, η aftodioikisi.gr, και μάλιστα το συγκεκριμένο έγγραφο αλλά και το δημοσίευμα μας, επικαλείται και ο κ. Λαμτζίδης.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του, ο κ. Λαμτζίδης, αναφέρει:

«Σήμερα , κατατέθηκε η με αρ. πρωτ. 551/17.1.2017 αίτηση απευθυνόμενη τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ ΚΜ Μιχάλη Γεράνη με το ακόλουθο περιεχόμενο:

Προς τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ ΚΜ

ΑΙΤΗΣΗ

Του Μανολη Λαμτζίδη, κατοίκου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 5) , μέλους του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ ΚΜ
Θεσσαλονίκη, 17.1.2017

Kύριε Πρόεδρε, εκφράζω τη διαμαρτυρία μου διότι αν και γνωρίζατε την ύπαρξη της  με αρ. πρωτ. 86815/19.12.2016 απόφασης του ΓΓρ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακ-Θράκης , με την οποία ακυρώθηκε λόγω έλλειψης αιτιολογίας η απόφαση του ΦΟΔΣΑ ΚΜ 809/2016 για ορισμό εξωτερικού συνεργάτη –δικηγόρου προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την εγκύκλιο του ΥΠΕΣΔΑ και την εφαρμογή των ν. 4429/16 και 4430/16 παραλείψατε να το θέσετε  υπόψη μου, αλλά και  σε κάθε ένα μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου χωριστά.

Με βάση την πιο πάνω γνωμοδότηση , ο ΦΟΔΣΑ ΚΜ «έδειξε την πόρτα» στους παρατασιούχους!

Μόλις χθες  πληροφορήθηκα τυχαία την ύπαρξή της.

Στην απόφαση αυτή διατυπώνεται η κρίση  (παρ. 14)  ότι η διοίκηση του Συνδέσμου ουσιαστικά παρανόμησε αποφεύγοντας να «ζητήσει διευκρινίσεις και σχετικές οδηγίες αντιμετώπισής τους, καθώς στην ουσία αφορούν σε ερμηνεία νόμων σε συνδυασμό με σχετική ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσε το ανωτέρω Υπουργείο
(ΔΙΠΑΑΔ/Φ.2.9/51/οικ. 27778)…”

Επειδή, με την απόφαση αυτή προκύπτουν νέα δεδομένα,  με συνέπεια  η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ ΚΜ να έχει την ηθική υποχρέωση – και καθώς διατηρεί τη διακριτική ευχέρεια –  να συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και να ανακαλέσει την αρνητική απόφαση της Εκτ. Επιτροπής , με βάση την οποία ο ΦΟΡΕΑΣ  «έδειξε την πόρτα» στους «παρατασιούχους».

Για το λόγο αυτό , ζητώ:

Η άμεση σύγκληση του της Ε.Ε. και του Δ.Σ. και την ανάκληση της αρχικής απορριπτικής/αρνητικής  απόφασης του Φορέα για παράταση της απασχόλησης των “παρατασιούχων”  σε συμμόρφωση με την εγκύκλιο του ΥΠΕΣΔΑ και τις διατάξεις των ν. 4429/16 και 4430/16 , όπως έπραξε η συντριπτική πλειοψηφία των φορέων της Τ.Α.

Με τιμή,
ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΑΜΤΖΙΔΗΣ
Μέλος του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ ΚΜ».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΝΑΚΛΗΣΗ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΑΠΟΛΥΣΗ, ΑΠΟΦΑΣΗΣΣ, ΦΟΣΔΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!