Μειωμένη κατά 2,25% η ανεργία στην Ισπανία τον Ιούνιο

Μικρή ώθηση εμφανίζει η απασχόληση στην Ισπανία με την ανεργία τον Ιούνιο να καταγράφει μείωση 2,25% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, (94.727 άνθρωποι).

Οι υπηρεσίες είδαν μια μείωση της ανεργίας χάρη στην έναρξη της τουριστικής περιόδου της τάξης των 61.887 ανθρώπων, ενώ ο κατασκευαστικός τομέας και αυτός της βιομηχανίας μια συνδυασμένη μείωση κατά 25.845.

Ωστόσο συνολικά 4,12 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν δουλειά και με βάση εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία ο αριθμός των ανέργων παραμένει ουσιαστικά ο ίδιος.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές αυξήθηκε στα 17,3 εκατομμύρια ως το τέλος του Ιουνίου, δηλαδή σημείωσε αύξηση 0,2% από έναν μήνα νωρίτερα.

Ο αριθμός των ανέργων είχε αυξηθεί τον Ιανουάριο για πρώτη φορά από τον περσινό Οκτώβριο, σηματοδοτώντας το τέλος της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Ο αριθμός των ανέργων άρχισε ξανά να μειώνεται τον Φεβρουάριο και έκτοτε σημειώνει κάθε μήνα πτώση.

Τα μηνιαία αυτά στοιχεία για την ανεργία δείχνουν τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν καταχωρηθεί από το υπουργείο Εργασίας ως άνεργοι.

Μια συνολικότερη εικόνα της αγοράς εργασίας θεωρείται ότι προσφέρουν τα στοιχεία για την ανεργία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής (INE), τα οποία στηρίζονται σε έρευνα για τον απασχολούμενο πληθυσμό.

Σύμφωνα με το ΙΝΕ, το πρώτο τρίμηνο του έτους το ποσοστό της ανεργίας ανερχόταν σε 23,8%. Το ΙΝΕ αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του για το δεύτερο τρίμηνο στις 23 Ιουλίου.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!