Μεγάλη κρίση στην «Αυγή» -Παραιτήθηκαν μέλη του Δ.Σ

Σε βαθιά διοικητική κρίση απόρροια της μεγάλης οικονομικής ανέχεια μπήκε η ιστορική εφημερίδα «Αυγή».

Η παραίτηση του αντιπροέδρου του Δ.Σ της Αυγής Νίκου Τσαγκρή την οποία κοινοποίησε με επιστολή που περιέχει σοβαρές αιχμές για την αντιμετώπιση της εφημερίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε κατάρρευση της διοικητικής πυραμίδας της εφημερίδας. Ο διευθύνων σύμβουλος Δ. Στούμπος τελεί ήδη υπό παραίτηση εδώ και μήνες, ενώ παραίτηση υπέβαλε και ο διευθυντής της εφημερίδας Κ. Νικολακάκος.

Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά βρίσκεται ένα βήμα πριν το λουκέτο.

Καβγάς για τη χρηματοδότηση

Είχε προηγηθεί συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της Αυγής Δημήτρη Στούμπου με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Ρήγα στον οποίο τέθηκε εμφατικά το ζήτημα της χρηματοδότησης της εφημερίδας καθώς πρέπει να καταρτισθεί ο προϋπολογισμός της για το 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε έντονη αντιπαράθεση και η συνάντηση απέβη άκαρπη. Στη συνέχεια ο κ. Στούμπος είχε συνάντηση με το ηγετικό δίδυμο της εφημερίδας τους κ.κ. Βασίλη Μουλόπουλο και Κώστα Νικολακάκο και εν συνεχεία και οι τρεις ανακοίνωσαν την απόφασή τους να παραιτηθούν στους δημοσιογράφους.

aygh_efhmerida_0_0_0

Στην επιστολή παραίτησης του ο Ν. Τσαγκρής καυτηριάζει την αντιμετώπιση του κόμματος έναντι της εφημερίδας και των σχεδίων που ο ίδιος παρουσίασε για τον εκσυγχρονισμό της εφημερίδας, και μιλά για «πρωτόγνωρη γραφειοκρατική και ευθυνοφοβική αναβλητικότητα σε βαθμό ματαίωσης». Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στην ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς «δεν διακρίνεται ούτε ίχνος πολιτικής ή δημοσιογραφικής βούλησης, ούτε καν για τη συζήτηση, πόσο μάλλον για την επίλυση των συγκεκριμένων δομικών, διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων»,

Στις μαραθώνιες συσκέψεις που έλαβαν χώρα με τη συμμετοχή του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγα και της εκπροσώπου του γραφείου τύπου του κόμματος Ρ. Σβίγγου, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δήλωσαν αμετακίνητα ως προς την απόφασή τους να παραιτηθούν. Πλέον αναζητούνται στελέχη για να επανδρώσουν το διοικητικό συμβούλιο της Αυγής (σ.σ έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση για τις 25 Οκτωβρίου) αλλά και νέα κεφάλαια για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η έκδοση της εφημερίδας οι πωλήσεις της οποίας έχουν καταρρεύσει σε περίπου 1000 φύλλα ημερησίως. Στους εργαζόμενους της Αυγής οφείλονται δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών ενώ πρόθεση τους μέχρι και τις χθεσινές εξελίξεις ήταν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΡΙΣΗ, ΛΟΥΚΕΤΟ, ΑΥΓΗ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕΛΗ ΔΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!