Με τη «βούλα», δημοτικά ραδιόφωνα στα χέρια των εργαζομένων

«Ναι» είπαν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για τα ραδιόφωνα, σύμφωνα με την οποία δίνεται το δικαίωμα σε εργαζόμενους σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος αδυνατεί να τους πληρώσει, να τον λειτουργούν με νόμιμη άδεια, που θα αφαιρείται από τον προηγούμενο κάτοχό της. Να σημειωθεί πως προβλήματα με τις πληρωμές εργαζομένων έχουν πολλά δημοτικά ραδιόφωνα, μεταξύ αυτών και του Πειραιά και του Ηρακλείου Αττικής.

Η τροπολογία κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη, με αφορμή τα οικονομικά προβλήματα του ραδιοφωνικού σταθμού Flash, όπως ανέφερε ο ίδιος. «Η τροπολογία, μπορεί να ανοίξει έναν καινούργιο δρόμο για συνεταιρισμό εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης», είπε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει ότι:

Σε περίπτωση οριστικής παύσης, ή διακοπής τουλάχιστον επί εξάμηνο της λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού, ή καθυστέρησης καταβολής επί τετράμηνο των αποδοχών στο 1/3 τουλάχιστον του προσωπικού ή του 1/3 των συνολικών αποδοχών του από τους υπόχρεους προς τούτο, η άδεια λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού ανακαλείται από τον ως τότε αδειούχο της.

Ύστερα από αίτηση, που υποβάλλεται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), από το ήμισυ πλέον ενός τουλάχιστον των εργαζομένων, περιλαμβανομένου του 1/3 τουλάχιστον των δημοσιογράφων, χορηγείται σε αυτούς άδεια ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού στην αντίστοιχη συχνότητα με πρόταση του ΕΣΡ και απόφαση του υπουργού Τύπου και ΜΜΕ.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΒΟΥΛΗ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!