Με επιπλέον 160 λεωφορεία και τρόλεϊ ενισχύθηκε ο στόλος του ΟΑΣΑ

Mε περίπου 160 οχήματα ενισχύθηκε ο ενεργός στόλος λεωφορείων και τρόλεϊ από τις 11/9.

«Η διοίκηση του Οργανισμού στο διάστημα των προηγούμενων εβδομάδων εξασφάλισε πόρους της τάξεως του 1 εκατομμυρίου ευρώ για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες σε ανταλλακτικά, με στόχο την άμεση αποκατάσταση όσο το δυνατόν περισσότερων οχημάτων» τονίζει ο ΟΑΣΑ.

Βάσει των εκτιμήσεων του ΟΑΣΑ, η έναρξη του χειμερινού προγράμματος δρομολογίων βρίσκει τον Οργανισμό με τετραψήφιο αριθμό ενεργών οχημάτων στο στόλο των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ). Από τα περίπου 900 οχήματα που αποτελούσαν μέχρι πρότινος τον ενεργό στόλο οχημάτων, πλέον δυνατότητα δρομολόγησης έχουν 1.060 λεωφορεία και τρόλεϊ.

Στελέχη του Οργανισμού διευκρινίζουν, πάντως, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να δρομολογηθούν όλα τα αποκατεστημένα οχήματα από την αρχή, λόγω των μεγάλων κενών σε θέσεις οδηγών.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες υπογραμμίζουν ότι τα οχήματα που βγήκαν στους δρόμους δεν είναι πολύ περισσότερα από την αντίστοιχη περσινή ημέρα, σε αντίθεση με τα …πληρωμένα ρεπό των οδηγών που αυξάνονται χρόνο με το χρόνο.

Συγκεκριμένα σημειώνουν πως πέρυσι στην αρχή της σεζόν είχαν δρομολογηθεί 910 λεωφορεία και 145 τρόλεϊ, ενώ φέτος οι πληροφορίες τους κάνουν λόγο για 930 λεωφορεία και 135 τρόλεϊ. Αντίστοιχα, φέτος το χειμερινό πρόγραμμα ξεκίνησε με 230 ρεπό που πληρώνονται επιπλέον, έναντι 160 πέρυσι.

Οι ίδιοι εξηγούν ότι κάθε χρόνο οι ελλείψεις σε οδηγούς πολλαπλασιάζονται δημιουργώντας μια εξαιρετικά προβληματική κατάσταση, καθώς μόνο την τελευταία χρονιά ο αριθμός τους – κυρίως εξαιτίας των αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης – μειώθηκε κατά 160 άτομα.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΟΑΣΑ, ΣΤΟΛΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!