ΡΟΗ
προηγ επομ

Μαζική κινητοποίηση για τις 26 απολύσεις στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας

Τη συμμετοχή όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Μεσσηνίας στη κινητοποίηση για τους 26 απολυμένους της ΔΕΥΑ Καλαμάτας ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Η νέα κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα, με συγκέντρωση στην είσοδο, έξω από το μέγαρο χορού, όπου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Καλούμε το νέο δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στην ομιλία τους, να αναφερθούν και να τοποθετηθούν ανοικτά στο αίτημα των 150 και πλέον συνδικαλιστικών οργανώσεων, που παλεύουν για την κατάργηση του άρθρου 103 του συντάγματος και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση την κατάργηση του.

Άμεσα καλούμε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο  αλλά και το νέο  Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, να διευκολύνει με τις αποφάσεις πού θα πάρει τη δικαιοσύνη, να δώσει το πράσινο φως στην επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας, όπως έχουν κάνει άλλοι δήμοι, (χαιδάρι, Πάτρα, Μαρούσι κλπ).

Για το σκοπό αυτό, το Σωματείο μας με ομόφωνη απόφαση από τη  γενική του συνέλευση, έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για τις 28 Αυγούστου και θα βρίσκεται από το πρωί σε κινητοποίηση.

Τέλος, καλούμε αντιπροσωπείες από τις 150 και πλέον συνδικαλιστικές οργανώσεις πού πανελλαδικά αγωνίζονται στην ίδια κατεύθυνση, να δώσουν αγωνιστικό παρών στη συγκέντρωση μας. Το κίνημα των σταθερών και μόνιμων σχέσεων εργασίας όλο και μεγαλώνει.

Ο συνεχής και ανυποχώρητος αγώνας μας που δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με την αλληλεγγύη που δημόσια έχει εκφραστεί από δεκάδες σωματεία, του συνόλου των σωματείων εργαζομένων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, του Ν.Τ. Μεσσηνίας ΑΔΕΔΥ, του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας,  της Ένωσης  Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Καλαμάτας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α (ΠΟΕ ΔΕΥΑ), του πρώην Δήμαρχου Καλαμάτας Παναγή Κουμάντου, χιλιάδων συμπολιτών μας που υπέγραψαν το κείμενο στήριξης του αγώνα μας, μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε μέχρι την επαναπρόσληψη και των 26 συναδέλφων μας και τη στελέχωση όλων των υπηρεσιών που προβλέπονται στο ΟΕΥ με μόνιμο προσωπικό.

Ο συνεχής και ανυποχώρητος αγώνας μαζί με την αλληλεγγύη πού έχει εκφραστεί, μπορεί να ακυρώσει τις απολύσεις και να ανοίξει το δρόμο για τη μόνιμη και σταθερή δουλειά σήμερα».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΔΕΥΑΚ, ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!