Μαρούσι -ΔΑΣ-ΟΤΑ: «Βέλη» προς πάσα κατεύθυνση για την παράνομη χωματερή

  • Απο stergios
  • 30 Ιουνίου 2018 - 10:51
  • Comments Off

Ευθύνες σε όλες τις αρμόδιες αρχές καταλογίζει η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου για την παράνομη χωματερή που βρίσκεται εντός του Δήμου, στην οδό Μεσογείων, απαιτώντας «να σταματήσει κάθε εργασία στο συγκεκριμένο χώρο, είτε αυτή είναι του δήμου, είτε είναι του εργολάβου».

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ:

Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, Περιφέρεια Αττικής και Κυβέρνηση «κόπτονται» για το περιβάλλον, «εναντιώνονται» για τις παράνομες χωματερές αλλά δεν κάνουν για να τις κλείσουν. Κοροϊδεύουν.

Εδώ και χρόνια όλοι τους γνωρίζουν ότι στην οδό Μεσογείων λειτουργεί ο συγκεκριμένος χώρος ως χωματερή και δεν έχουν κάνει τίποτα προκειμένου να το κλείσουν.

Η Διοίκηση του Δήμου χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο χώρο για να αποθέτει σκουπίδια όταν οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ή όταν είναι η χωματερή κλειστή. Τα σκουπίδια το αμέσως προηγούμενο διάστημα που η χωματερή της Φυλής ήταν κλειστή τα σκουπίδια που τα πήγαινε;

Η Περιφέρεια δήλωνε ότι δεν γνώριζε. Είναι ψέματα. Κατά καιρούς και μετά από διάφορες καταγγελίες, αρμόδια όργανα της Περιφέρειας έχουν προχωρήσει σε ελέγχους και έχουν επιβάλει και πρόστιμα. Άρα τι δεν ήξεραν; Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα βέρος Μαρουσιώτης και όπως δηλώνουν διάφοροι κύκλοι και υποψήφιος δήμαρχος δεν είχε ιδέα για το έγκλημα;  Οι υπηρεσίες που ελέγχει δεν τον ενημέρωναν;

Ο Υπουργός Εσωτερικών δεν ήξερε; Και αν δεν ήξερε γιατί δεν ρώτησε τη Περιφέρεια που όπως προαναφέραμε είχε επιβάλει πρόστιμα για τις δραστηριότητες του εργολάβου και του Δήμου στο συγκεκριμένο χώρο;

Στο παρελθόν προηγούμενος Αντιδήμαρχος της καθαριότητας και κάτω και από τη πίεση των εργαζομένων προσπάθησε να σπάσει το απόστημα ανάμεσα στον εργολάβο και την υπηρεσία καθαριότητας αλλά με διαδικασίες fast truck αντικαταστάθηκε. Αυτά γιατί δεν ξεχνάμε.     

Μπροστά σε αυτή τη κατάντια οι  δημότες πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από τη πολιτική της Κυβέρνησης, του Δήμου Αμαρουσίου και της Περιφέρειας. Όλοι τους είχαν και έχουν την ίδια πολιτική όσο και να θέλουν να διαφοροποιηθούν. Για αυτό που νοιάζονται είναι να υπερασπισθούν την κερδοφορία του εργολάβου και τίποτα άλλο. Ενιαία υλοποιούσαν και υλοποιούν τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και της ευρωπαϊκής ένωσης που θέλουν βασικές υπηρεσίες των δήμων να εκποιούνται και να περνάνε στα χέρια των ιδιωτών. Και όπως καλά γνωρίζουμε ποτέ και κανένας ιδιώτης  δεν νοιάστηκε για τις περιβαντολογικές  συνέπειες, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το κέρδος του.

Το «έγκλημα», όλοι τους γνώριζαν και δεν έκαναν τίποτα, αντιθέτως τα κουκούλωναν με μικροπροστύμματα και αυτό αποδεικνύεται ότι παρόλο που γινόταν έλεγχοι ο εργολάβος ανενόχλητος συνέχιζε κανονικά την δραστηριότητα του. Ας σταματήσουν την κοροϊδία απέναντι στους δημότες, η μεν Περιφέρεια να πέφτει από τα σύννεφα για τη συγκεκριμένη χωματερή και η μεν Διοίκηση του Δήμου να δηλώνει ότι δεν υπήρχαν σκουπίδια στο χώρο παρά μόνο κλαδιά και ογκώδη.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε εργασία στο συγκεκριμένο χώρο, είτε αυτή είναι του δήμου, είτε είναι του εργολάβου.   

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ, ΔΑΣ-ΟΤΑ, ΔΑΣ ΟΤΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!