Μαρινόπουλος: Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Συνάντηση με τη διοίκηση της αλυσίδας Μαρινόπουλος θα επιδιώξουν να έχουν σήμερα Τρίτη οι εκπρόσωποι του σωματείου των εργαζομένων της αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ.

Σύμφωνα με το capital.gr, η μισθοδοσία του μηνός Δεκεμβρίου δεν καταβλήθηκε ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι. Οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας και εκτιμούν ότι θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, ενώ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο εκτός από τη διοίκηση της Μαρινόπουλος, να επιδιώξουν συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη αλλά και με τον επενδυτή, δηλαδή στελέχη της Σκλαβενίτης.

Από το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης θα εξαρτηθούν και οι επόμενες κινήσεις τους, όπως είπαν οι ίδιες πηγές οι οποίες δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο εάν δεν δουν φως να προβούν σε κινητοποιήσεις, η μορφή των οποίων θα καθοριστεί μέσα σε επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τους ίδιους οι κινητοποιήσεις, αν και εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο, θα κλιμακωθούν και θα ξεκινήσουν από παράσταση έξω από το καταστήματα, στάσεις εργασίας ακόμη και απεργία.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της αλυσίδας στην Βόρεια Ελλάδα έχουν θέσει ως dead line το τέλος της εβδομάδας για την καταβολή της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου. Σε αντίθετη περίπτωση είναι αποφασισμένοι από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να προχωρήσουν σε μαζικές κινητοποιήσεις.

Η εξέλιξη αυτή, έρχεται σε συνέχεια της μη καταβολής της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου ως αποτέλεσμα της εξάντλησης της ενδιάμεσης χρηματοδότησης και του μη «ξεκλειδώματός» της μεγάλης χρηματοδότησης, ως απόρροια της καθυστέρησης στην έκδοση της απόφασης από το δικαστήριο, στο deal διάσωσης της Μαρινόπουλος.

Η απόφαση από το δικαστήριο μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας δεν είχε εκδοθεί, επιτείνοντας την αγωνία τους 11.000 εργαζόμενους αλυσίδας αλλά και στους εκατοντάδες προμηθευτές της και στους εργαζόμενους αυτών, οι οποίοι αναμένουν το «πράσινο φως» από το δικαστήριο προκειμένου να προχωρήσει το deal διάσωσης της Μαρινόπουλος.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!