Λυμπερόπουλος: Το ”τελειώνει” το ταξί ο «Μεγάλος Περίπατος»,

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 17 Ιουνίου 2020 - 11:56
  • Comments Off

Θεωρώ ότι ο ”Μεγάλος Περίπατος” είναι αποτυχημένη πρωτοβουλία», λέει  στη HuffPost ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος.

«Είναι λυπηρό αυτό που δημιούργησαν οι τεχνοκράτες συγκοινωνιολόγοι. Ο ”Μεγάλος Περίπατος” εξουθενώνει τον κλαδο μας», συμπληρώνει και συνεχίζει: «Το κέντρο της Αθήνας δεν είναι μόνο για βόλτα. Είναι και για δουλειά. Εκεί υπάρχουν υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, γραφεία ιατρών και δεκάδες ξενοδοχεία. Με τις νέες ρυθμίσεις, το ταξί δεν έχει δικαίωμα να επιβιβάσει και να αποβιβάσει τον πελάτη όπου εκείνος θέλει. Επιθυμείτε να επισκεφθείτε ένα δικηγόρο και να πάτε στο γραφείο του με ταξί; Ε, δεν μπορείτε να φθάσετε έξω από την πόρτα του. Το ”τελειώνει” το ταξί ο ”Μεγάλος Περίπατος”, να το ξέρετε και μάλιστα σε μια εποχή πολύ προβληματική για τον κλάδο. Το ξέρετε ότι δεν δουλεύουν περισσότερα από 3.000 ταξί λόγω της κρίσης της πανδημίας; Πήραμε τα 800 ευρώ (κι όχι όλοι) για 45 μέρες και μετά – αν δεν κάνει κάτι η Πολιτεία – είμαστε τελειωμένοι…»

Σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, τα ταξί ζητούν διέλευση για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που δημιουργεί η νέα κατάσταση. «Επιβάλλεται η βοήθεια του υπουργείου Μεταφορών, ειδικά στο ζήτημα της χρήσης των λεωφορειολωρίδων των έμφορτων ταξί. Διαφορετικά, είναι δεδομένος ο αποκλεισμός των ταξί από μια περιοχή που αποτελεί βασικό προορισμό πολλών τουριστών και της δυνατότητας μεταφοράς από μας», λέει ακόμα. Και καταλήγει:

Κινητοποιήσεις

«Σας γνωστοποιώ ακόμα ότι αν δεν ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις μας το θέμα θα τεθεί προς ψηφοφορία στο ΣΑΤΑ και θα κάνουμε αγώνες…»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΤΑΞΙ, ΣΑΤΑ, ΘΥΜΙΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!