«Λουκέτο» σε Δημόσιο, δήμους μετά τις 12

Υπολειτουργούν σήμερα Δημόσιο και δήμοι καθώς η ΑΔΕΔΥ (συμμετέχει και η ΠΟΕ – ΟΤΑ*) έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου με αίτημα, «να μην υλοποιηθούν διαδικασίες ένταξης σε διαθεσιμότητα ή απόλυσης εργαζομένων». Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι προσανατολίζεται και σε επιμέρους κινητοποιήσεις «σ’ όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες» ώστε να υπάρξει «συνδικαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων που θα αρνηθούν να καταρτίσουν και να αποστείλουν τους σχετικούς πίνακες».

Ακόμη καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στην πανεργατική στάση εργασίας αλλά και τη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12.30 μ.μ.- που έχει προκηρύξει για αύριο Τετάρτη η συνομοσπονδία από κοινού με τη ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής δράσης κατά των πολιτικών λιτότητας.

Η αυριανή στάση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «Πανευρωπαϊκής Δράσης κατά των πολιτικών της λιτότητας» στην οποία συμμετέχουν 40 συνδικάτα από 23 χώρες της Ευρώπης.

Τα συνδικάτα στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, έχουν εξαγγείλει 24ωρη γενική απεργία, ενώ στην Αυστρία το συνδικάτο των εργαζομένων θα διανείμει στους πολίτες φυλλάδιο με το σύνθημα «είμαστε όλοι Έλληνες».

Τετράωρη στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα στην Ιταλία, ενώ συλλαλητήρια έχουν προγραμματισθεί σε Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σουηδία και Φινλανδία.

 

Σχετικά

*ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συμμετοχή στην αυριανή στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!