Λιποθύμησε καθαρίστρια σχολείων του Δ. Αθήνας στη πόρτα του ΥΠΕΣ 

Στην αναμονή για μια συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης του σωματείου καθαριστριών, μια καθαρίστρια στην πόρτα του Υπουργείου Εσωτερικών και κλήθηκε το ΕΚΑΒ να τις δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με την Επιτροπή καθαριστριών/ών σχολείων Δήμου Αθήνας, υπήρξε συμφωνία ότι την Δευτέρα 5 Ιουλίου το ΥΠΕΣ θα δώσει την απάντηση του στα αιτήματα τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η κινητοποίηση του Σωματείου καθαριστριών δημόσιων σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης Αττικής και της Επιτροπής καθαριστριών σχολείων του Δήμου Αθήνας, σε μέρα κορύφωσης του καύσωνα, προσέκρουσε στην αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Στην αναμονή για μια συνάντηση μία καθαρίστρια λιποθύμησε στην πόρτα του Υπουργείου Εσωτερικών και κλήθηκε το ΕΚΑΒ να τις δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Παρά την αφόρητη ζέστη, την πρώτη μέρα απόλυσης τους, οι μετανάστριες και μετανάστες που απασχολήθηκαν στην καθαριότητα των σχολείων του Δήμου της Αθήνας στη φετινή σχολική συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τις απαντήσεις που υποσχέθηκε να δώσει η Γενική Γραμματέας κ. Χαραλαμπογιάννη. Η απάντηση αφορούσε κυρίως το ζήτημα των όρων με τους οποίους θα γίνουν οι προσλήψεις για την καθαριότητα στα σχολεία την επόμενη χρονιά και επίσης το καυτό ζήτημα της ένταξης σε επίδομα ανεργίας το καλοκαίρι, καθώς η αργοπορημένη πρόσληψη αυτή την χρονιά δημιούργησε εμπόδια.

Στο τέλος, υπήρξε συμφωνία ότι την Δευτέρα 5 Ιουλίου το ΥΠΕΣ θα δώσει την απάντηση του.

Δεν περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια να μπούμε σε ένα δίμηνο αβεβαιότητος για το μέλλον μας όπου θα μείνουμε χωρίς εισόδημα και θα πεινάμε μαζί με τα παιδιά μας.

Ζητάμε:

1.Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στην καθαριότητα των σχολείων χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς και με ίση αμοιβή. Αρκετοί από εμάς απασχολούνται ακόμη και πάνω από 20 χρόνια στα σχολεία!

2.Παράταση για ένα μήνα των συμβάσεων ώστε να μην αποκλειστούμε από το επίδομα ανεργίας.

  1. Προσλήψεις με βάση τις ανάγκες των σχολείων, μονιμοποιήσεις και όχι ανακύκλωση στην ανεργία κάθε χρόνο.

Στη κινητοποίηση παραβρέθηκε η Λεμονιά Πασχαλίδου πρόεδρος του Σωματείου καθαριστριών δημόσιων σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης Αττικής και ο Πέτρος Κωνσταντίνου δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

Συνεχίζουμε την κινητοποίηση μας, ζητάμε την αλληλεγγύη όλων και καλούμε σε κινητοποίηση την Τρίτη 6 Ιούλη στις 10πμ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ, ΥΠΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]