Λιμενεργάτες: Αντιδρούν στο νέο οργανόγραμμα της ΟΛΠ ΑΕ

Την αντίθεσή τους στο νέο οργανόγραμμα που ανακοίνωσε ο CEO της ΟΛΠ ΟΛΠ+3,53% ΑΕ, Fu Chengqiu, το οποίο «ουσιαστικά αναθέτει την διοίκηση του ΣΕΜΠΟ της ΟΛΠ ΑΕ στη ΣΕΠ (PCT)», εκφράζουν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ κι ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ.

Όπως επισημαίνουν, το νέο οργανόγραμμα δεν τους κοινοποιήθηκε, όπως η διοίκηση όφειλε σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού, αν και οι ίδιοι εν μέσω της πανδημίας, παρά τις ανησυχίες για την υγεία τους, συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, προσπαθώντας να κρατήσουν το λιμάνι λειτουργικό και ανοιχτό.

Οι λιμενεργάτες εκφράζουν την ανησυχία τους και καλούν τους αρμόδιους φορείς καθώς επίσης και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση.

Σε κάθε περίπτωση κάνουν σαφές προς όλους ότι το εργασιακό τους καθεστώς δεν μπορεί να τεθεί υπό συζήτηση με κανέναν τρόπο «και φυσικά είμαστε και παραμένουμε εδώ παρά την πανδημία, όχι μόνο για να κρατήσουμε το λιμάνι ανοιχτό και τη συνεχή διακίνηση των εμπορευμάτων, αλλά και για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα».

Τα σωματεία των λιμενεργατών υπενθυμ΄ζιουν πως ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, μόλις πληροφορήθηκαν την πρόθεση της διοίκησης του ΟΛΠ να προχωρήσει στη λειτουργική ενοποίηση των δύο Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ.) του λιμανιού του Πειραιά, επικοινώνησαν μαζί της και εξέφρασαν τη διαφωνία τους.

Στις συναντήσεις που ακολούθησαν, επισήμαναν τα προβλήματα και τους κινδύνους που δημιουργεί η συγκεκριμένη ενέργεια στα εργασιακά τους δικαιώματα. Εξέφρασαν και εγγράφως τότε τις διαφωνίες τους και επιπλέον στις 26/2/2020 με επιστολή τους προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και προς τις άλλες αρμόδιες αρχές (ΤΑΙΠΕΔ, Ρ.Α.Λ, Δ.Α.Λ, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κλπ) είχαν ζητήσει να πάρουν θέση για την απόφαση του δ.σ. του ΟΛΠ να προχωρήσει σε συνέργεια με την ΣΕΠ στον χώρο του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΛΠ, ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ, ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]