ΛΑΣΥ: Να πληρωθούν τώρα τα χρωστούμενα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της ΚΕΔΩ

Να πληρωθούν άμεσα τα χρωστούμενα δεδουλευμένα στους εργαζομένους της ΚΕΔΩ, ζητά με επιστολή της προς τον σήμαρχο Ωρωπού, Γεώργιο Γιασημάκη, και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΩ,  Άγγελο Χατζηϊωάννου, η Λαϊκή Συσπέιρωση Ωρωπού.

Αναλυτικά:

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια των υπ. αριθμ. Πρωτοκόλλου 1588/24.1.2020, 5773/23.3.2020 και 6580/14.4.2020 επιστολών μας επανερχόμαστε ΞΑΝΑ για τα δεδουλευμένα και τις ασφαλιστικές εισφορές που οφείλετε στους εργαζόμενους της ΚΕΔΩ.

Όπως σας έχουμε επισημάνει πολλές φορές, η πλειοψηφία των εργαζόμενων της ΚΕΔΩ δεν έχει άλλους πόρους επιβίωσης, πλην του μισθού τους από τον ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ, χωρίς από ότι φαίνεται να «ιδρώνει το αυτί σας».

Οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΩ, όπως έχετε διαπιστώσει από την πρώτη στιγμή που αναλάβετε την διοίκηση, βρίσκονται στα «πόστα τους», στα ΚΑΠΗ, το Ωδείο, στα δημοτικά στάδια οι γυμναστές κ.α.

Γνωρίζετε επίσης ότι οι εργαζόμενοι στο Ωδείο ενώ εργάζονται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από τον Οκτώβριο του 2019, οι συμβάσεις εργασίας που τους δώσατε να υπογράψουν έφεραν ημερομηνίες πρόσληψης από 15/1/2020 έως 22/1/2020 και λήξης από 15/10/2020 έως 22/10/2020.

Επίσης, σας θυμίζουμε ότι για να αποφύγετε τον «σκόπελο» της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας ζητήσατε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΔΩ, πρακτική που την διακόψατε ύστερα από καταγγελία και παρέμβαση μας.

Εξ’ αιτίας αυτής  της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί,  στους εργαζόμενους οφείλονται – αυτή τη στιγμή – επιπλέον δεδουλευμένα και ένσημα τεσσάρων μηνών, δηλαδή Οκτώβριος 2019 – Ιανουάριος 2020.

Και σαν να μην έφταναν τα προβλήματα που έχετε δημιουργήσει στους εργαζόμενους, απαιτείτε από αυτούς να υπογράψουν τις παραιτήσεις τους (!!!), με ημερομηνία 30/6/2020 (!!!). Δηλαδή τους ζητάτε να απεμπολήσουν το δικαίωμα στην διεκδίκηση των δεδουλευμένων και των ενσήμων που τους οφείλετε.

Τους ζητάτε να αποδεχτούν την «τζάμπα δουλειά» που επιβάλλετε.

Τους ζητάτε να απεμπολήσουν ακόμα και το επίδομα ανεργίας καθώς για τους περισσότερους τα ένσημα που έχετε δηλώσει δεν επαρκούν για την κάλυψη του ελάχιστου ορίου.

Επίσης, όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι εργαζόμενοι – αν και απλήρωτοι – σήκωσαν το βάρος της λειτουργίας της ΚΕΔΩ όλο αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα την περίοδο του lock – down,  όπου με πλήρη συνείδηση επιτέλεσαν το έργο τους και δεν άφησαν τα πόστα τους και τους μαθητές τους.

Διαχειρίζεστε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ – που προέρχονται από τα ταμεία του δήμου μας –  και όμως αφήνετε απλήρωτους τους εργαζόμενους σας.

Σας καλούμε για πολλοστή φορά:

  1. Να καταβάλλετε άμεσα τα οφειλόμενα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους της ΚΕΔΩ, συμπεριλαμβανομένου και αυτών που «δέχτηκαν» τον Οκτώβρη (με τον φόβο να εξαιρεθούν από τον διαγωνισμό προσλήψεων) την «εθελοντική» εργασία.
  2. Να καταβάλλετε όλα τα οφειλόμενα ένσημα σε όλους τους εργαζομένους (καθηγητές στο Ωδείο, γυμναστές, εργαζόμενους στα ΚΑΠΗ κ.α.), ώστε να μπορούν τουλάχιστον να λάβουν το επίδομα ανεργίας.
  3. Να μετατρέψετε όλες τις ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ των εργαζομένων της ΚΕΔΩ σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για να σταματήσει η επί χρόνια ομηρία τους, με συμβάσεις που ανανεώνονται η μία πίσω από την άλλη,  κάτι που είναι αποκλειστικά στην αρμοδιότητα σας και μπορείτε να το πράξετε αύριο κιόλας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλειος Γεωργόπουλος

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ, ΚΕΔΩ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!