Λάρισα -συμβασιούχοι: Απέχουν από την εργασία τους οι εργαζόμενοι στους δήμους

Κινητοποίησεις ξεκινούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους του νομού Λάρισας, καθώς, όπως υποστηρίζει στην aftodioikisi.gr ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομενων Δήμων Νόμου Λάρισας Δημήτρης Χατζίκος, «ο Επίτροπος μας εμπαίζει, με αποτέλεσμα συμβασιούχοι να παραμένουν απλήρωτοι ακόμη και ένα εξάμηνο». Συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο κ. Χατζίκος «εδώ και ένα μήνα ο Επίτροπος λέει ότι θα μελετήσει το θέμα και δεν δίνει μία σαφή απάντηση, ενώ την περασμένη Τρίτη μας έδιωξε από το γραφείο του και την Πέμπτη που είχαμε συνάντηση, έλειπε».

Πρόκειται για  307 συμβασιούχους εκ των οποίων η πλειοψηφία τους (230) στο δήμο Λαρισαίων (25 στον Τύρναβο, 20 στα Τέμπη, 17 στα Φάρσαλα, 10 στο Κιλελέρ και 5 στον ΦΟΔΣΑ), που βρίσκονται, κυριολεκτικά, σε απόγνωση.

Για το λόγο αυτό εργαζόμενοι έχουν ήδη αποφασίσει να απέχουν από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο, ενώ τη Δευτέρα θα προχωρήσουν σε κατάληψη του αμαξοστασίου και γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποίησεων.

Καλογιάννης: Η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει στις 22/9

Να σημειωθεί το θέμα συζητήθηκε και στην προχθεσινή συνεδρίαση του με την δημοτική Αρχή να τονίζει ότι έχει γίνει επικοινωνία με τον Επίτροπο και αναμένει την απόφασή του. Πάντως, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαρισαίων ο Επίτροπος θα απουσιάζει από την πόλη έως τις 21 Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα να χάνεται η προθεσμία της 19ης Σεπτεμβρίου για τη σχετική υπογραφή, άρα και η πληρωμή τους στις 27 του μηνός.

Η ελπίδα τώρα είναι, όπως είπε ο δήμαρχος, είναι να έχει θετική απάντηση από την Επίτροπο στη συνάντηση που θα έχουν στις 22 Σεπτεμβρίου και άρα οι συμβασιούχοι να πληρωθούν στις 10 Οκτωβρίου.

Δείτε την ανακοίνωση του συλλόγου

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, ΑΠΟΧΗ, ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!