Λαμία: Νέα συνεδρίαση Δ.Σ. για ιδιωτικοποίηση καθαριότητας -Κάλεσμα της ΔΑΣ

“Ο αγώνας στο Δήμο Λαμίας για να μην περάσουν οι απολύσεις και η ιδιωτικοποίηση συνεχίζεται”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ-ΟΤΑ και προσθέτει:

«Το προηγούμενο διάστημα η δημοτική αρχή Λαμίας προχώρησε στην απόλυση και των 47 συμβασιούχων που δούλευαν στην υπηρεσία καθαριότητας και στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας. Μάλιστα για να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση χρειάστηκε και η συνδρομή της αστυνομίας. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με τη τρομοκρατία και τον αυταρχισμό.

Το ζήτημα επανέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμίας την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και θα πρέπει όλοι να είμαστε εκεί προκειμένου να ακυρώσουμε την απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου αλλά και να απαιτήσουμε  την επαναπρόσληψη των 47 συναδέλφων συμβασιούχων.

Κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων αποδεικνύουν ότι έχουν κοινούς πολιτικούς σχεδιασμούς, αποτελούν το μαύρο μέτωπο. Αυτό το  μαύρο μέτωπο που με συνέπεια και στρατηγική αντιπαλεύει κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων.

Σκοπός τους να υποβαθμίσουν όσο περισσότερο γίνεται τις συγκεκριμένες υπηρεσίες και από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή με στόχο την υλοποίηση των κατευθύνσεων της ευρωπαϊκής ένωσης και τις απαιτήσεις του ΣΕΒ προκειμένου να ικανοποιηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αποτελεί υποκρισία της κυβέρνησης να δηλώνει ότι είναι κατά των ιδιωτικοποιήσεων όταν όχι μόνο δεν έχει καταργήσει την αντεργατική νομοθεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά μέσα από τη πολιτική την επεκτείνει.

Ο αγώνας απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις και τις απολύσεις πρέπει να πάρει μαζικά χαρακτηριστικά να γίνει υπόθεση όλων των μαζικών φορέων συνολικά των εργαζομένων της πόλης, γιατί το μάρμαρο θα το πληρώσουν όλοι μέσα από την αύξηση των δημοτικών τελών.

Συνάδελφοι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Συνεχίζουμε.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Λαμίας την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 15:00 στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να το πάρουν χαμπάρι, η δημοτική αρχή και τα εργολαβικά συμφέροντα που εξυπηρετεί, θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους θα ακυρώσουμε στην πράξη την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του αυταρχισμού».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΛΑΜΙΑ, ΔΑΣ, ΚΑΛΕΣΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!