Categories: Εργασιακά

Κρούσματα σε covid-free νησί -Εργαζόμενοι Δήμων ζητούν μέτρα πρόσληψης

Κρούσματα σε covid-free νησί -Εργαζόμενοι Δήμων ζητούν μέτρα πρόσληψης

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας Φούρνων  ζητά μέτρα πρόληψης για τους εργαζόμενους στους Δήμους και αναφέρει:

Η εμφάνιση κρουσμάτων στο κατά τα άλλα πολυδιαφημισμένο… covidfree νησί μας δεν μας προκαλεί εντύπωση. Έφερε στην επιφάνεια την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση , καθώς και την υποτυπώδη  λήψη μέτρων από την Δημοτική Αρχή.

Οι ελλείψεις στον Τομέα της Υγείας που γιγαντώθηκαν την τελευταία δεκαετία  από όλες τις κυβερνήσεις, που νοσεί από προσωπικό, υλικοτεχνικές υποδομές, πόσο μάλιστα στο νησί μας που κάποιες φορές, φαντάζουν όνειρο ακόμα και τα αυτονόητα, δεν μας εφησυχάζουν.

Διανύουμε 13 μήνες  από την αρχή της πανδημίας και είναι τραγικό το γεγονός ότι οι δομές υγείας του νησιού μας δεν ενισχύθηκαν στο ελάχιστο.

Δεν μπορεί να ισχύει και να συνεχίζεται ο «χρυσός» κανόνας που διαχρονικά και με ευκολία ρίχνει στον εργαζόμενο την ευθύνη της αυτοπροστασίας του. Δεν μπορεί σήμερα με τις υπάρχουσες συνθήκες να έχουμε για μοναδικό όπλο μας τα selftest (δηλαδή πάλι ατομική ευθύνη).

Εμείς οι εργαζόμενοι αισθανόμαστε απροστάτευτοι αφού στους χώρους εργασίας μας έντονα  αναδεικνύεται  η έλλειψη προληπτικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας που πρέπει να υπάρχουν σε καθημερινή βάση. Τώρα ειδικά με την εμφάνιση κρουσμάτων στο νησί μας συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε άτρωτοι.

Το  Δ.Σ του Σωματείου  μετά και από το σχετικό υπόμνημα 1127/13-3-2020 ,ζητά εκ νέου  να παρθούν άμεσα  όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα σε όλες της Δημοτικές Ενότητες και υπηρεσίες του Δήμου μας.

  • Απολύμανση όλων των χώρων εργασίας και μηχανημάτων σε όλες της Δημοτικές Ενότητες  του Δήμου μας. (Με προτεραιότητα στην ΔΕ Αγ Κηρύκου)
  • Ατομικά μέσα προστασίας σε καθημερινή βάση, άμεσα προσβάσιμα για το προσωπικό και το κοινό.
  • Άμεση και επαρκή κάλυψη αναγκών προμήθειας και αγοράς φαρμακευτικού και προληπτικού υλικού, για το προσωπικό και το κοινό(χαρτομάντιλα, σαπούνια, αντισηπτικά κ. α.)
  • Προσωπικό για καθημερινή και σχολαστική καθαριότητα όλων των δημοτικών υπηρεσιών.
  • Ειδικά μέτρα και λειτουργία υπηρεσιών με κοινό (πχ ταμεία-έσοδα, να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία του Ταμείου στην ΔΕ Αγ Κηρύκου, ΚΕΠ, Δημοτολόγια , κα)
  • Ενημέρωση όλου του προσωπικού για τα καθήκοντα που θα αναλάβει σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα στην υπηρεσία.
  • Μετατροπή σε πλήρη απασχόληση όλων των σχολικών καθαριστριών (άλλωστε υπάρχει σχετική απόφαση του ΔΣ του Δήμου), ώστε να καλύπτεται πλήρως το ημερήσιο πρόγραμμα των Σχολικών μονάδων.
  • Συντήρηση των κλιματιστικών όπου υπάρχουν σε κλειστούς χώρους.

Comments are closed.


Recent Posts

Στο πλοίο για Σαντορίνη βρέθηκε 85χρονος που αγνοούνταν

Στο πλοίο για Σαντορίνη βρέθηκε 85χρονος που αγνοούνταν   Η οικογένεια 85χρονου από τη Χαλκίδα ενεργοποίησε το Silver Alert της…

5 ώρες ago

«Χάθηκαν» έξι υπηρεσιακοί ασύρματοι από το ΑΤ Ομονοίας

  «Χάθηκαν» έξι υπηρεσιακοί ασύρματοι από το ΑΤ Ομονοίας   Νέος εσωτερικός έλεγχος ανέδειξε ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, εξι…

5 ώρες ago

Συντάξεις: Πότε πληρώνονται (ημερομηνίες)

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε…

5 ώρες ago

Euro: Με… τηλεκατευθυνόμενο η μπάλα στη σέντρα

Euro: Με… τηλεκατευθυνόμενο η μπάλα στη σέντρα     Μετά από την όμορφη τελετή έναρξης που παρουσίασαν στο ποδοσφαιρικό κοινό…

5 ώρες ago

Μένιος Φουρθιώτης: Ξεκινά καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή μέσα από τη φυλακή

  Μένιος Φουρθιώτης: Ξεκινά καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή μέσα από τη φυλακή   Στις φυλακές Κορυδαλλού κρατείται ο Μένιος Φουρθιώτης από τις…

5 ώρες ago

Αυτοψία στο Σέιχ Σου θα πραγματοποιήσει ο Ν. Χαρδαλιάς

Αυτοψία στο Σέιχ Σου θα πραγματοποιήσει ο Ν. Χαρδαλιάς   Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί αύριο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και…

5 ώρες ago