Κορυφώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους -Οι συγκεντρώσεις

Με συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην πλατεία Καραϊσκάκη (11π.μ), κορυφώνονται σήμερα Πέμπτη οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους, που βρίσκονται σε απεργία ενάντια στην προωθούμενη ρύθμιση που επιτρέπει την εκχώρηση σε ιδιώτες υπηρεσιών των Δήμων, όπως η καθαριότητα, η υπηρεσία πρασίνου και ο ηλεκτροφωτισμός.

Η 24ωρη σημερινή απεργία, στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν ενωτικά, μαζικά και δυναμικά όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έρχεται σε συνέχεια της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, όπως και της Μηχανοκίνητης Πορείας στο κέντρο της Αθήνας.

Το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ αλλά και το ΠΑΜΕ διοργανώνουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Η Συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων καλεί στις 17:00 στην πλατεία Συντάγματος ενώ το ΠΑΜΕ στις 18:30 στα Προπύλαια. Σε σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα στην κινητοποίηση η ΑΔΕΔΥ καλεί διακηρύσσει: «Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο» – «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση».

«Παλεύουμε κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης», αναφέρει από την πλευρά του το ΠΑΜΕ.

Στους δρόμους αναμένεται να βρεθούν και οι φοιτητές, που διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 12:00 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων κλειστοί θα παραμείνουν κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΠ-ΟΤΑ, ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΗΜΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!