Κορωνοϊός: Το ποσοστό των εργαζομένων που προτιμούν την τηλεργασία

Σχεδόν οι εννέα στους δέκα εργαζόμενοι θα ήθελαν να συνεχίσουν να εργάζονται ή έστω να επιλέγουν να εργάζονται από το σπίτι τους, μετά τη λήξη της πανδημίας, καθώς και να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία στην επιλογή του ωραρίου τους, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Cisco Systems.

Παρόλο που μόλις το 5% εργαζόταν στο σπίτι του πριν την επιβολή των μέτρων για την καταπολέμηση της διασποράς του κορωνοϊού, το 86% που άρχισε να εργάζεται από το σπίτι του λόγω της πανδημίας απάντησε ότι θα ήθελε να επιλέγει το πότε και το πώς να εργάζεται, καθώς και να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται τον συνδυασμό τηλεργασίας και εργασίας από το γραφείο.

Ο αντιπρόεδρος της Cisco, Γκόρντον Τόμσον, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, διευκρίνισε ότι οι επιχειρήσει θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι έθεσαν ως προτεραιότητές τους την επικοινωνία και τη συνεργασία.

Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι η τεχνολογία θα πρέπει να αξιοποιηθεί με τέτοιο τρόπο που θα εξασφαλίζει την ασφάλεια των εργαζομένων και των δεδομένων τους, είτε στο σπίτι, είτε στο γραφείο.

Στην έρευνα που πραγματοποίησε η Cisco συμμετείχαν 10.000 άνθρωποι σε 12 αγορές στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Ρωσία.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΕΡΕΥΝΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, DEPT-Α, ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!