Κοινωφελής -Κέντρα Υποδοχής: Έληξαν οι συμβάσεις, αποχωρούν εργαζόμενοι -Δεν εκδόθηκε ΚΥΑ

Την άμεση έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά την επέκταση του προγράμματός κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και Δομές προσωρινής υποδοχής (Γ΄ Κύκλος) που αφορά 2082 θέσεις συμβασιούχων (πρόσκληση ΟΑΕΔ 10/2018) ζητούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος, αφου όπως τονίζουν έχουν λήξει πολλές συμβάσεις και έχει αποχωρήσει προσωσικό.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση τους σημειώνουν:

Οι εργαζόμενοι στις Δομές προσωρινής υποδοχής, ΤΟΣΚΕΔΠ και Κέντρα υποδοχής και Ταυτοποίησης. Θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως το μεγαλύτερο μέρος των εργαζόμενων του προγράμματος μας έχει ήδη αποχωρήσει από τον χώρο εργασίας τους καθώς οι 8μηνες συμβάσεις τους έχουν λήξει .Επίσης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να λήξουν οι συμβάσεις και των υπολοίπων.

Αυτό θα δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την υποστελέχωση των δομών φιλοξενίας σε ολόκληρη την χώρα γεγονός που καθιστά αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία τους στο άμεσο μέλλον.Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα εντονότατα προβλήματα τόσο στις συνθήκες διαβίωσης των ίδιων των φιλοξενουμένων όσο και στις τοπικές κοινωνίες.

Έχει λεχθεί από τον νέο διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπ. Πρωτοψάλτη πως η κυβέρνηση αποφάσισε την επέκταση του προγράμματος μας θεωρώντας πως οι ανάγκες είναι διαρκείς και είναι επιτακτική η απόφαση αυτή λόγω και των εξαιρετικά αυξανόμενων ροών προσφύγων στη χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ωστόσο έως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση με επίσημο έγγραφο που να διασφαλίζει την επέκτασή μας αυτή, αυξάνοντας την αγωνία 2082 εργαζομένων για το αβέβαιο εργασιακό μας μέλλον.

Οι ανάγκες των δομών Φιλοξενίας στη χώρα μας είναι τεράστιες και η επέκταση του προγράμματος μας είναι επιτακτική για αυτό τον λόγο ζητάμε να εκδοθεί ΑΜΕΣΑ η ΚΥΑ που θα προβλέπει την επέκταση του προγράμματος μας βάζοντας τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα σε 2082 οικογένειες.

Οι εργαζόμενοι των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και Δομών προσωρινής υποδοχής:

ΣΧΙΣΤΟΥ
ΖΗΡΟΥ
ΡΙΤΣΩΝΑΣ
ΒΕΡΟΙΑΣ
ΕΛΑΙΩΝΑΣ
ΧΙΟΥ
ΛΑΥΡΙΟΥ
ΣΕΡΡΩΝ
Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ-ΠΑΙΟΝΙΑΣ
ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
ΚΥΤ ΛΕΣΒΟΥ
ΔΡΑΜΑΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΩΝ-ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ
ΚΑΒΑΛΑΣ
ΑΡΤΑΣ
ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ-ΤΑΝΑΓΡΑΣ
ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ
ΣΑΜΟΥ
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΥΑ, ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, PROTEINOMENA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!