Κοινωφελής Εργασία -Συνδικάτο ΟΤΑ: Ενημέρωση για αύξηση μισθού & ασφάλιση

  • Απο stergios
  • 6 Μαρτίου 2019 - 12:17
  • Comments Off

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί το Συνδικάτο ΟΤΑ. Αναφορικά με την ψήφιση του νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού, που από 495 ευρώ ανεβαίνει στα 650 ευρώ , υποστηρίζει ότι «πρόκειται για ψίχουλα, για κοροϊδία, για ένα ακόμα προεκλογικό τερτίπι, αναγκάστηκε να τη δώσει κάτω από τον αγώνα μας και την πίεση μας. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό και στόχο να ξεγελάσει για ακόμα μια φορά τους εργαζόμενους προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο τους μπροστά στις επικείμενες εκλογές».

Αναλυτικότερα το Δελτίο Τύπου του Συνδικάτου ΟΤΑ:

Συνάδελφοι στην Κοινωφελή Εργασία.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην ψήφιση νόμου που αυξάνει τον κατώτατο μισθό και από 495 ευρώ τον φθάνει στα 543 ευρώ (650 μεικτά) δηλαδή αύξηση 48 ευρώ, ενώ είχε δεσμευτεί για 751. Ακόμα όμως και αυτή την αύξηση που επί της ουσίας πρόκειται για ψίχουλα, για κοροϊδία, για ένα ακόμα προεκλογικό τερτίπι, αναγκάστηκε να τη δώσει κάτω από τον αγώνα μας και την πίεση μας.  Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό και στόχο να ξεγελάσει για ακόμα μια φορά τους εργαζόμενους προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο τους μπροστά στις επικείμενες εκλογές.

Συνάδελφοι τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Ότι έχουμε κατακτήσει μέχρι και σήμερα, το έχουμε κατακτήσει με την οργάνωση μας και τον ενιαίο αγώνα μας.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και οι Επιτροπές Αγώνα Κοινωφελούς Εργασίας έδωσαν μάχη εδώ και χρόνια για να πληρωνόμαστε με βάση της Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αλλά και για να υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη όλων των συναδέλφων από την πρώτη μέρα εργασίας. Αποτέλεσμα αυτού του αγώνα είναι και η ψήφιση του νόμου 4529/2018 άρ. 23 και που η ισχύς του ξεκινάει από τη 1/3/2019 και καθορίζει το εξής:

Από 1-3-2019 χορηγείται στον άμεσα ασφαλισμένο και στα μέλη οικογενείας του ασφαλιστική ικανότητα για παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος στο πεδίο εφαρμογής ανήκουν και  οι μαθητευόμενοι ή εκπαιδευόμενοι ή καταρτιζόμενοι και οι απασχολούμενοι σε προγράμματα του ΟΑΕΔ οι οποίοι δικαιούνται υγειονομικής περίθαλψης σε είδος από την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, της εκπαίδευσης ή της κατάρτισης ή του προγράμματος.

Συνεχίζουμε συνάδελφοι. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα αιτήματα μας. Δεν ξεγελιόμαστε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως αγωνιζόμαστε και παλεύουμε:

Για να μην υπάρχει εργαζόμενος που να έχει μισθό κάτω από 751 ευρώ

Για Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους.

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο για όλους τους εργαζόμενους και κανένα άρθρο 103 του Συντάγματος, δε μπορεί να το εμποδίζει!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και στην Κοινωφελή Εργασία να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση την Πέμπτη 14 του Μάρτη στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος για να απαιτήσουμε την αναθεώρηση του άρθρου 103 του Συντάγματος

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ, ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!