Κοινωφελής Εργασία: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

  • Απο stergios
  • 21 Σεπτεμβρίου 2019 - 13:10
  • Comments Off

Tη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του Δήμου Ηρακλείου, που πραγματοποίησαν κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ, εξέφρασε η «Λαϊκή Συσπείρωση». Το «παρών» έδωσε στην κινητοποίηση ο Μιχάλης Κασαπάκης, δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος έκανε την εξής δήλωση:

«Είμαστε σήμερα εδώ για να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Είναι πραγματικά απαράδεκτο εν έτει 2019 να έχει επιτρέψει τόσο η σημερινή και όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση, με την πλήρη κάλυψη από τις δημοτικές αρχές, να υπάρχουν εργαζόμενοι που όμως δεν θεωρούνται εργαζόμενοι αλλά «ωφελούμενοι»! Που δεν έχουν ούτε το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας.

Δεκάδες εργαζόμενοι στα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Ηρακλείου, όπως και σε όλους τους δήμους της χώρας, βρίσκονται στον αέρα καθώς από τον Οκτώβριο και έπειτα λήγουν οι συμβάσεις τους και κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το ίδιο γαϊτανάκι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ψελλίζει κάτι για παράταση αλλά ταυτόχρονα τονίζει ότι «οι συμβασιούχοι είναι εργαζόμενοι που οι συμβάσεις τους έχουν ημερομηνία λήξης», κρατώντας τους εργαζόμενους σε μια διαρκή ομηρία και μέσα στην αγωνία για το τι τους επιφυλάσσει η επόμενη μέρα. Με αυτόν τρόπο εξυπηρετεί τον σχεδιασμό του κεφαλαίου που επιθυμεί «ευέλικτο και επιτελικό δημόσιο», δηλαδή την αντικατάσταση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβασιούχους.

Συμπαραστάτης των κυβερνητικών σχεδιασμών είναι και η δημοτική αρχή (Λαμπρινού – Σισαμάκη) η οποία όλο αυτό το διάστημα και ενώ γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα, δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία στήριξης των εργαζομένων και των αιτημάτων τους και απλά περιμένει τη λήξη του προγράμματος, για να δηλώσει ξανά ότι «οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο αλλά ο νόμος δεν της επιτρέπει να κάνει κάτι». Μάλιστα, υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι που τους έχει αφαιρεθεί το αντικείμενο της δουλειάς τους, με συνέπεια να μη θεωρούνται «χρήσιμοι» και να γίνεται με αυτόν τον τρόπο μια συνειδητή κατά τη γνώμη μας προσπάθεια απαξίωσης των θέσεων εργασίας τους και των ίδιων των εργαζόμενων, έτσι ώστε η απόλυσή τους να γίνει μια όσο τo δυνατόν πιο εύκολη υπόθεση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει επανειλημμένα ζητήσει τόσο από τη δημοτική αρχή όσο και από τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με πολιτική απόφαση ο δήμος να αναλάβει την ευθύνη για όλους τους εργαζόμενους και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση, χωρίς περιστροφές, να μη βρεθεί κανένας εκτός δουλειάς. Ωστόσο όλοι τους «κρύβονται» πίσω από το τι λέει ο νόμος, συγκαλύπτοντας ουσιαστικά το πρόβλημα της διευρυμένης ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας στον Δήμο Ηρακλείου, αλλά και την ανακύκλωση της ανεργίας που προωθούν τα συγκεκριμένα προγράμματα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», οι εκλεγμένοι κομμουνιστές σύμβουλοι, επιμένουμε ότι η οριστική λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα, όπως και με οποιαδήποτε άλλη σχέση ελαστικής εργασίας, είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Καλούμε λοιπόν όλους τους εργαζόμενος στα κοινωφελή προγράμματα να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους, να τον φτάσουν μέχρι τέλους, μέχρι να κατακτήσουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Η «Λαϊκή Συσπείρωση», το ΚΚΕ, θα είναι δίπλα τους σε κάθε στροφή αυτής της δύσκολης μάχης».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΑΕΔ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΑΠΑΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!