Κοινωφελής Εργασία: Καμιά παράταση συμβάσεων -Χωρίς επίδομα ανεργίας όσοι δεν τηρούν προϋποθέσεις

Δεν θα υπάρξει καμιά παράταση συμβάσεων 8μηνιτών των κοινωφελών προγραμμάτων και δεν θα δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο δήμος Πατρέων, μετά την συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με αντιπροσωπεία της επιτροπής αγώνα των εργαζομένων στο πρόγραμμα 8μηνης κοινωφελούς εργασίας του Δήμου Πατρέων και εκπρόσωπο των Σωματείων του Δήμου, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στην Αθήνα με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού Εργασίας και την Γ.Γ. Διαχείρισης Κοινοτικών Προγραμμάτων.

Στη συνάντηση που προγραμματίστηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Πατρέων, μετά τις κινητοποιήσεις των 8μηνιτών και την παρέμβαση του Δημάρχου Πατρέων στoν αρμόδιο Υπουργό, τέθηκαν από την μεριά των εργαζομένων τα δύο βασικά τους αιτήματα που είναι η ανανέωση των συμβάσεών τους και να μπορούν να μπουν όλοι στο ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου αρνήθηκαν την ικανοποίηση των αιτημάτων, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να δοθεί κανενός είδους παράταση και δεν θα μπουν στο ταμείο ανεργίας όσοι δεν έχουν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Στην απαίτηση των εργαζομένων να δοθεί άμεσα, πριν τις γιορτές, ένα εφάπαξ βοήθημα, υποσχέθηκαν αόριστα ότι εξετάζεται από την κυβέρνηση, αλλά μετά τις γιορτές και ανάλογα με τα δημοσιονομικά.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι η κυβέρνηση υλοποιώντας χωρίς κανένα δισταγμό την αντιλαϊκή πολιτική της, δεν αποδέχθηκε κανένα από τα αιτήματα των εργαζομένων και αφήνει γιορτινές μέρες χωρίς δουλειά και χωρίς το ελάχιστο εισόδημα των 495 ευρώ, 930 εργαζόμενους και το Δήμο μας χωρίς το αναγκαίο προσωπικό. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι είναι δίκαιο το αίτημά μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΕΠΙΔΟΑΜ ΑΝΕΡΓΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!