Κωφάλαλος, επιτυχών της 3Κ, ο νεκρός εργάτης -Σιωπή από Δ.Ασπροπύργου, ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κωφάλαλος επιτυχών της 3Κ/2018 ήταν ο εργάτης του δήμου Ασπροπύργου που έχασε χθες της ζωή του σε εργατικό δυστύχημα, όταν ενώ εκτελούσε εργασίες καθαριότητας πεζοδρομίων επί της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα που ανατράπηκε και στη συνέχεια χτύπησε τους δύο εργάτες.

Το ερώτημα που τίθεται και σε ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ είναι με ποιο κριτήριο η διοίκηση του δήμου και ο δήμαρχος Ασπροπύργου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Νίκος Μελετίου επέτρεψαν να εργάζεται κάποιος με προβλήματα ακοής σε εξωτερικό χώρο: «Η «λεπτομέρεια» που πιθανόν έκρινε την ίδια την ζωή του συναδέλφου ήταν ότι ήταν κωφάλαλος. Έτσι δεν άκουσε τι συνέβη», αναφέρει το Συνδικάτο ΟΤΑ. Eυθύνες στη διοίκηση του δήμου επιρρίπτει σε ανακοίνωσή της και η ΛΑΕ τονίζοντας με έμφαση: «Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νεκρός εργάτης καθαριότητας ήταν κωφάλαλος, είχε προσληφθεί με 8μηνη σύμβαση ως άτομο με ειδικές ανάγκες και παρ’ όλα αυτά η διοίκηση του Δήμου είχε δώσει εντολή να εργάζεται σε εξωτερικούς χώρους, πράγμα πολύ επικίνδυνο», αναφέρει, και προσθέτει: «Η Λαϊκή ΕνότηταΑξιώνει την πλήρη διερεύνηση του θέματος και την απόδοση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών».  Στο ίδιο μήκος κύματος και το Δίκτυο Εργαζομένων ΟΤΑ, που καταλογίζει σοβαρές ευθύνες στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ασπροπύργου «γιατί ανέθεσε σε έναν εργαζόμενο ΑμΕΑ- Κωφός- να εργάζεται  σε εξωτερικό χώρο και ιδιαίτερα  να σκουπίζει στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, έναν δρόμο  ταχείας κυκλοφορίας». Παράλληλα καταγγέλλει «κλίμα εντατικοποίησης που επιβάλλεται  στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα σε αυτούς που ήρθαν στο Δήμο πρόσφατα μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ- κοινωφελούς εργασίας- αφού αρκετοί τοποθετούνται σε εργασίες που δεν προβλέπονται από τη σύμβαση τους».

Αφωνία από δήμο, ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ωστόσο, παρότι διανύουμε ήδη το δεύτερο 24ωρο από το δυστύχημα, η διοίκηση του δήμου Ασπροπύργου έχει επιλέξει την πλήρη αφωνία, καθώς, όπως προκύπτει από τη σχετική φωτο από την ιστοσελίδα του δήμου, οι τελευταίες επίσημες δημόσιες ανακοινώσεις του αφορούν τον συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο και τα Προνοιακά Επιδόματα!

 

Την ίδια στάση κρατά μέχρι στιγμής η, συνήθως λαλίστατη, ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΝΕΚΡΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ, ΣΙΩΠΗ, ΚΩΦΑΛΑΛΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!