Κλιμάκωση αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ποιες οι επόμενες κινητοποιήσεις

  • Απο stergios
  • 19 Οκτωβρίου 2019 - 18:15
  • Comments Off

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους δίνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στη σημερινή (Σάββατο) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απέναντι στο άρθρο 179 του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου, που διευκολύνει τους δημάρχους να ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου. Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνέπειες της ρύθμισης θα είναι η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η αύξηση των δημοτικών τελών και αθρόες απολύσεις εργαζομένων.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, οι επικείμενες αγωνιστικές δράσεις είναι οι εξής:

  • Δευτέρα 21 Οκτωβρίου: Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους Δήμους.
  • Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Οκτωβρίου: Απεργίες στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, με δυνατότητα των Σωματείων να τις επεκτείνουν σε όλες τις υπηρεσίες.
  • Πέμπτη 24 Οκτωβρίου (ημέρα που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο): 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στους Δήμους, συγκέντρωση στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πορεία στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι για το Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία, οδηγώντας Δήμους να απευθύνουν εκκλήσεις στους δημότες να μην εναποθέτουν απορρίμματα στους κάδους στους δρόμους, καθώς δεν διεξάγεται ομαλά η αποκομιδή.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προχώρησαν σε συλλαλητήριο και πορεία, πετώντας σκουπίδια στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΑΠΕΡΓΙΑ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΠΟΡΕΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ, PROTEINOMENA, ΑΡΘΡΟ 179


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!