Κλείνουν την πόρτα εξόδου στη σύνταξη και στους 60άρηδες – Αναστέλλεται η συνταξιοδότησή τους από 3 μήνες ως 6,5 χρόνια

Ψυχρολουσία για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους και κυρίως για τις γυναίκες και τους άνδρες που συμπληρώνουν την ηλικία των 50 ως 60 ετών μετά την 1η Ιουλίου του 2015 φέρνουν τα μέτρα που περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο, καθώς αναστέλλεται η συνταξιοδότησή από 3 μήνες ως 6,5 χρόνια!

Με την υπογραφή της κυβέρνησης Τσίπρα, η «λεόντειος» για τους δανειστές συμφωνία του τρίτου δανείου «διάσωσης» της χώρας κόβει ως προς το ασφαλιστικό την έξοδο στη σύνταξη όχι μόνον όσων είναι 50 ως 55 ετών μετά την 1η Ιουλίου, αλλά ακόμη και όσων «πατήσουν» τα 60 μετά τον Ιούλιο! Η πόρτα εξόδου στη σύνταξη δηλαδή κλείνει ακόμη και για τους 60άρηδες!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, οι αλλαγές είναι οριακές! Και με το νόμο που θα έρθει στη Βουλή στο επόμενο 48ωρο, είτε με την ελληνική πρόταση είτε με την πρόταση των δανειστών, φέτος θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν μόνον όσοι είχαν συμπληρώσει ως τις 30 Ιουνίου του 2015 και την προβλεπόμενη (από το ισχύον ασφαλιστικό σύστημα) ηλικία αλλά και το χρόνο ασφάλισης. Ενώ όσοι με βάση τις ισχύουσες διατάξεις συμπληρώνουν την ηλικία εξόδου ή το χρόνο ασφάλισης μετά την 1η Ιουλίου δεν θα μπορέσουν να πάρουν σύνταξη φέτος, εκτός και αν έχουν υπερβεί το νέο όριο ηλικίας που θεσπίζεται με το νέο και κατά κυριολεξία «δρεπανηφόρο» Μνημόνιο!

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ, 60ΑΡΗΔΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!