Κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Στάση εργασίας και πολύμορφες κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Υγειονομικές Περιφέρειες πραγματοποιούν από το πρωί οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες Υγείας, στο πλαίσιο της μέρας πανελλαδικής δράσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην Υγεία – Πρόνοια.

Στον «Ευαγγελισμό», μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, αρχικά έγινε συγκέντρωση στα ΤΕΠ ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων, καθώς το επόμενο διάστημα πρόκειται να απολυθούν επικουρικοί και συμβασιούχοι μέσω ΟΑΕΔ.

Μόνο στον «Ευαγγελισμό» οι συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων είναι περίπου 800, ενώ οι συμβασιούχοι σε όλα τα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας αποτελούν το 25% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων σε αυτά και οι αμείβονται από τα έσοδα των νοσοκομείων και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι με το σωματείο τους προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του νοσοκομείου και ακολούθως σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του, καταγγέλλοντας ότι ενώ ήταν ενήμερος για τη σημερινή κινητοποίηση, για πολλοστή φορά «φρόντισε να απουσιάζει».

Εξάλλου κινητοποιήσεις γίνονται στο «Λαϊκό», στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, στο«Θριάσιο», στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και σε άλλα Νοσοκομεία όλης της χώρας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!