Κινητοποιήσεις και στην Κόρινθο για τους συμβασιούχους

Μαζική σύσκεψη στην Κόρινθο όπου ο δήμαρχος Αλέκος Πνευματικός, όπως έχει γραψει η aftodioikisi.gr, αρνείται να παρατείνει τις συμβάσεις 42 εργαζόμενων στην καθαριότητα, πραγματοποίησαν σήμερα οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν  εκπρόσωποι από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ Κορίνθου αλλά και από σωματεία του Κλάδου, από την Αττική, τη Πάτρα αλλά και από γειτονικούς δήμους.

Σκοπός της σημερινής σύσκεψης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσης της ΔΑΣ, ήταν η οργάνωση του αγώνα ενάντια στις 42 απολύσεις συναδέλφων συμβασιούχων που πραγματοποίησε η δημοτική αρχή το προηγούμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι συμβασιούχοι μετέφεραν τη πείρα τους τόσο από τον εμπαιγμό της Διοίκησης του Δήμου αλλά και από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Οι συμβασιούχοι αισθάνθηκαν την ανάγκη της οργάνωσης του αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα που θέλουν να επιβάλουν κυβέρνηση και διοίκηση του δήμου υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εργαζόμενοι αλλά και οι εκπρόσωποι των φορέων αποφάσισαν τη Δευτέρα 9 του Γενάρη στις 11:00 π.μ. να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο, παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο αλλά και στο πρόεδρο του Πρωτοδικείου Κορίνθου καθώς επίσης και συνέντευξη τύπου. Επίσης εκλέχτηκε και τριμελής επιτροπή που θα συντονίσει τις μετέπειτα αγωνιστικές κινήσεις.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους του Δήμου Κορίνθου ανεξάρτητα από σχέση εργασίας να δώσουν δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων συμβασιούχων για το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά και στην αποτροπή κάθε είδους ιδιωτικοποίησης, καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ.

Διαβαστε επίσης: 

Στον «αέρα» συμβασιούχοι δύο ακόμη δήμων –«Μπλόκο» δημάρχου & Ελεγκτικού Συνεδρίου

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!