Κινητοποίηση στο ΥΠΕΣ: Καμία απόλυση συμβασιούχου -Μόνιμη δουλειά

Παναττική στάση εργασίας (12 μ. έως το τέλος του ωραρίου) πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σήμερα Παρασκευή 11 Μάη για το δικαίωμα στη δουλειά. Ανάλογες κινητοποιήσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις.

Στην Αθήνα, με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση εργαζομένων από κλάδους του Δημοσίου που ξεκίνησε νωρίτερα από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την απουσία της ηγεσίας του υπουργείου, προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους, στέλνοντας ωστόσο μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα, όχι στις απολύσεις κλπ. Οι εργαζόμενοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, έφτασαν με πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, σωματείων του Δημοσίου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν Συνδικάτα, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα από τους ΟΤΑ, την Υγεία, την Εκπαίδευση, υπουργεία και υπηρεσίες.

Νωρίτερα στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό.

Στην συγκέντρωση μίλησαν η Θεοδώρα Καραγιαννίδου, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης και αντιπρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του ΣΕΝΕ «Ευαγγελισμός», ο Ανδρέας Καργόπουλος, από την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών, ο Βαγγέλης Βασιλάκος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων Δήμου Ωρωπού και μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και ο Κώστας Κατημερτζόγλου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νέας Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης.

Από την πλευρά του ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, κατήγγειλε την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία απουσίαζε παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί για τη σημερινή κινητοποίηση.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΠΟΛΥΣΗ, ΥΠΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!