«ΚΥΜΑ» ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΧΥΤΑ

«Στην εντατική» μπαίνουν από σήμερα οι δήμοι της χώρας λόγω του «κύματος» των καταλήψεων που εξαπολύει η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε ό,τι έχει μπροστά τη λέξη… δημοτικό, αντιδρώντας στο «μνημόνιο 3» και στο νέο κρατικό προϋπολογισμό: έτσι, πέραν των 325 δημαρχείων, καταλήψεις θα γίνουν σε ΧΥΤΑ, δημοτικά κτήρια και αμαξοστάσια. Ενεργή συμμετοχή, πάντως, στις καταλήψεις, πέραν της ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα έχουν και η ΠΟΠ-ΟΤΑ αλλά και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, όπως το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η ΔΑΣ/ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί πως ήδη τα σκουπίδια σχηματίζουν «βουνά» στους δρόμους των πόλεων εξαιτίας της αποχής των εργαζομένων το Σαββατοκύριακο, ενώ οι καταλήψεις δημαρχείων έχουν ξεκινήσει από το Σάββατο το πρωί (εδώ και εδώ). «Δε θα κινείται τίποτε σήμερα. Τουλάχιστον μέχρι Τετάρτη το βράδυ θα είναι όλα υπό κατάληψη. Και έπεται συνέχεια λόγω Προϋπολογισμού. Φτάνει πια! Δε θέλουμε άλλους σωτήρες», δηλώνει στην aftodioikisi.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως -πέραν των δήμων- «έμφραγμα» θα πάθει και το Δημόσιο, καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει για σήμερα συνελεύσεις των εργαζομένων αλλά και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους χώρους εργασίας, υπουργεία κτλ., ενόψει της 48ωρης απεργίας που διοργανώνει, από κοινού με τη ΓΣΕΕ, στις 6 και 7 Νοεμβρίου.

Στην κατεύθυνση αυτή, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους συλλόγους-μέλη της, καθώς επίσης και όλους τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην υλοποίηση των πιο κάτω δράσεων:

  • Τη Δευτέρα κορυφώνονται οι καταλήψεις στα 325 δημαρχεία, καθώς επίσης και οι καταλήψεις όλων των δημοτικών κτηρίων, αμαξοστασίων και ΧΥΤΑ.
  • Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετέχουν μαζικά στις συσκέψεις που πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των πρωτοβάθμιων συλλόγων στην Περιφέρεια Αττικής, σήμερα, στις 3.00 το μεσημέρι, στο Θέατρο «ΟΡΦΕΑΣ» (Πανεπιστημίου 38 και Ιπποκράτους-Αθήνα), με στόχο την καλύτερη οργάνωση του κοινού αγώνα.
  • Την πρώτη ημέρα της 48ωρης πανελλαδικής γενικής απεργίας, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατεβαίνουν μαζικά και δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στο Πεδίον Άρεως στις 11 το πρωί. Προσυγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα γίνει στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα).
  • Τη δεύτερη ημέρα της 48ωρης πανελλαδικής γενικής απεργίας, «μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και το σύνολο των ελλήνων πολιτών δίνουμε ραντεβού στο συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος, στις 5.00 το απόγευμα. Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει στις 4.30 το απόγευμα στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα). Στις υπόλοιπες πόλεις συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις στις έδρες των Περιφερειών σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΑΔΕΔΥ».
  • «Στη διάρκεια της 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ δε χαλαρώνουμε τις καταλήψεις, εντείνουμε τη δυναμική και αγωνιστική μας παρουσία και με τη συστράτευση με όλους τους κοινωνικούς φορείς επιδιώκουμε ο στόχος της μη ψήφισης των νέων μέτρων να γίνει πραγματικότητα».

«Η επίθεση που δεχόμαστε τα τελευταία τρία χρόνια είναι πρωτοφανής σε αγριότητα και σφοδρότητα. Σχεδιάζουν για εμάς και τα παιδιά μας συνθήκες εθνικής υποτέλειας και δουλοπρέπειας. Γι’ αυτό, είναι ανάγκη μέσα από τις πολύμορφες απεργιακές μας κινητοποιήσεις να βάλουμε ΤΕΛΟΣ στις πολιτικές των μνημονίων και της τρόικας για να μην ΠΕΡΑΣΟΥΝ τα νέα μέτρα, για να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ… δεν θέλουμε άλλους σωτήρες!!!», σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Η μόνη ΛΥΣΗ είναι η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ των μέτρων που προσπαθεί να ψηφίσει η παραπαίουσα συγκυβέρνηση. Κι αυτό μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ αν ΟΛΟΙ σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην εργασία και παλέψουμε για την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών μας. Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου είναι, η άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της Ομοσπονδίας, αλλά και η μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων με τη συστράτευση και των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων σε όλες τις δράσεις», καταλήγει.

 

Διαβάστε επίσης:
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συνεχίζονται οι καταλήψεις δημαρχείων
Ξεκίνησαν αποχή και καταλήψεις οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση
ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ: 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Νοεμβρίου
ΑΔΕΔΥ: Στο δρόμο προς τη 48ωρη, με τη συμμετοχή των δημοτικών υπαλλήλων
Συμμετοχή της ΠΟΠ-ΟΤΑ στη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: «Παλλαϊκός ξεσηκωμός! Όλοι σε δρόμους και απεργία»
Κατάληψη του δημαρχείου Αθήνας τη Δευτέρα
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Έρχεται το μεγάλο… μπλακάουτ στους δήμους

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!