Κέρκυρα: Επίθεση σε προϊσταμένη Παιδικού Σταθμού -Αντίδραση ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πρωτοφανές επεισόδιο σε βάρος εργαζόμενης στον παιδικό σταθμό Καρουσάδων κατήγγειλε πριν λίγες ημέρες ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 5-9-2019 στον παιδικό Σταθμό Καρουσάδων όταν κατά τις πρωινές ώρες , σύμφωνα με πληροφορίες ,ομάδα αποτελούμενη από τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ,τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου & μέλη του Τ. Συμβουλίου Καρουσάδων και εργάτες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας εισήλθαν στον χώρο που λειτουργεί ο παιδικός σταθμός Καρουσάδων ,του οποίου η χρήση ,η ευθύνη και η άδεια λειτουργίας ανήκει στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας και απαίτησαν να προβούν σε δομικές επεμβάσεις στο κτίριο χωρίς έγκριση και έγγραφα από τον αρμόδιο Οργανισμό.

Η υπεύθυνη υπάλληλος, Προϊσταμένη του παιδικού Σταθμού, στην προσπάθεια της να ζητήσει τις απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις και έγγραφα που θα δικαιολογούσαν την παρουσία και την αρμοδιότητα των παρόντων, έγινε αποδέκτης λεκτικών επιθέσεων, πετάγματος του γραφείου και των εγγράφων της με αποτέλεσμα να πάθει κρίση πανικού, να κληθεί ιατρός και η αστυνομία .

Αντίδραση ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε ανακοίνωσή της καταδικάζει την επίθεση.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει:

Δεν δικαιούται κανείς να θέτει σε κίνδυνο τη νόμιμη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού, παρεμβαίνοντας στην διαμόρφωση των χώρων που έχει άδεια λειτουργίας και πιστοποιητικό πυρασφάλειας με τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως αναφέρεται στη νομοθεσία.

Κανένας εργαζόμενος δεν ευθύνεται για την προχειρότητα νομοθετημάτων που εξυπηρετούν σκοπιμότητες, την υποχρηματοδότηση της Παιδείας και των Δήμων, την έλλειψη προσωπικού και υποδομών. Σε καμία περίπτωση επίσης, δεν δικαιολογούνται επιθέσεις σε βάρος εργαζομένων που με αίσθημα ευθύνης προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες και σωρεία προβλημάτων να κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αμέριστη στήριξη της στην συνάδελφο Προϊσταμένη του Παιδικού Σταθμού Καρουσάδων Κέρκυρας και όλους τους εργαζόμενους που αντιδρούν στις αυθαιρεσίες, τις παρατυπίες ή ακόμη και τις παρανομίες και τον αυταρχισμό των Δημοτικών Αρχών.

Καταγγέλλουμε τον Διευθυντή Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης, τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο και τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Καρουσάδων που ήταν παρόντα, για την αυταρχική και τραμπουκική συμπεριφορά τους σε βάρος εργαζόμενου κατά την ώρα της εργασίας του. Καλούμε την νέα Δημοτική Αρχή να πάρει θέση και να καταδικάσει το γεγονός και να διεκδικήσει από την κεντρική εξουσία την απαραίτητη χρηματοδότηση για έργα υποδομών και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Προειδοποιούμε ότι, δεν θα ανεχτούμε ξανά τέτοιου είδους συμπεριφορές  που δεν συνάδουν με τις ιδιότητες αυτών που προκάλεσαν το επεισόδιο. Πόσο μάλλον όταν παραπέμπουν σε άλλες, «σκοτεινές» εποχές, τις οποίες έχει καταδικάσει με τους αγώνες του ο λαός και οι εργαζόμενοι.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!