Κεντρική Μακεδονία: Πρωτοβουλίες για ενωτικές κινητοποιήσεις των αγροτών

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαβουλεύσεις των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε στο τέλος του μήνα να βγουν δυναμικά στους δρόμους σε ενωτικό κλίμα.

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί καθοριστική ευρεία συνάντηση, στην οποία όλοι οι συμμετέχοντες θα συνδιαμορφώσουν το πλαίσιο των αιτημάτων, που θα αποτελέσει και τη βάση των κινητοποιήσεών τους.

Σε χθεσινή τους συνάντηση οι εμπνευστές της ιδέας να διαδηλώσουν φέτος οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας με μια φωνή, όρισαν μια ολιγομελή συντονιστική επιτροπή.

«Στόχος είναι ο σχεδιασμός και η οργάνωση δυνατών μπλόκων», δήλωσε στο ΑΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Μεσσαλάς.

Στη συνάντηση που έγινε χθες στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις περιοχές: Μάλγαρα, Γιαννιτσά, Αλεξάνδρεια, Χαλκιδική, Δερβένι, πράσινα φανάρια -ανατολική Θεσσαλονίκη-, Εύζωνοι και Αιγίνιο. Στο σχεδιασμό είναι να συμπεριληφθούν στην προσπάθεια ένωσης της Κεντρικής Μακεδονίας και οι περιοχές των Σερρών, όπου παραδοσιακά στήνεται ένα από τα πιο δυναμικά μπλόκα στη χώρα, αυτό του Προμαχώνα, αλλά και τα Κερδύλλια.

Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων στην Πέλλα, Τάσος Κυραλίδης είπε ότι βλέπει κατ’ αρχήν θετικά την προσπάθεια που γίνεται σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο «μένει να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες. Ακόμη δεν μας έχουν καλέσει να συζητήσουμε και τέτοιες κρίσιμες αποφάσεις δεν λαμβάνονται στο πόδι και με βάση πληροφορίες που διαρρέουν». Εξέφρασε πάντως την ευχή, αλλά και την ελπίδα φέτος οι αγροτικές κινητοποιήσειςνα έχουν άρωμα ενότητας, προκειμένου να έχουν αποτέλεσμα.

Πάντως τις τελευταίες εβδομάδες επικρατεί αναβρασμός στους κόλπους των αγροτών σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με ορισμένους να προτείνουν την ένταξη του συνόλου τους στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, ενώ άλλοι ψηφίζουν τις προσπάθειες που γίνονται στα Τέμπη.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΠΛΟΚΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΣΣΑΛΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!