ΚΕΔΕ -ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στο επίκεντρο απολύσεις 3Κ, αμοιβαίες μετατάξεις, κινητικότητα & ατυχήματα

Στους 170 ανέρχονται οι επιτυχόντες της 3Κ/2018 που ενώ είχαν ορκιστεί και είχαν τοποθετηθεί στις θέσεις τους βρέθηκαν εκτός εργασίας, λόγω των αιτήσεων θεραπείας. Το συγκεκριμένο θέμα ετέθη στην σημερινή συνάντηση ΚΕΔΕ -ΠΟΕ-ΟΤΑ, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων να ζητούν οι 170 να μην απολυθούν και το προεδρείο της ΚΕΔΕ να αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα τους.

Θετικά αντιμετωπίστηκε από την ΚΕΔΕ και το αίτημα να προβλεφθεί συγκεκριμένη διαδικασία μεταξύ δήμων και εκτός κινητικότητας για τις αμοιβαίες μετατάξεις εργαζομένων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ χωρίς τη συμπλήρωση διετίας. Όπως είπαν οι εργαζόμενοι, το θέμα αυτό λύθηκε εν μέρει με διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών σε νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε από τη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά δεν έχει προβλεφθεί σχετική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 44 του  Ν. 4647/2019 προβλέπει ότι «κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η αμοιβαία μετάταξη πριν την πάροδο της διετίας από τον διορισμό ή την πρόσληψη εφόσον οι μετατασσόμενοι ανήκουν οργανικά σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα ΟΤΑ α’ βαθμού», χωρίς όμως να καθορίζει την σχετική διαδικασία.

Επίσης στο τραπέζι των συνομιλιών βρέθηκαν τα θέματα της κινητικότητας στους ∆ήμους αλλά και της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων βρέθηκαν στο τραπέζι των συνομιλιών.  ΚΕ∆Ε και ΠΟΕ-ΟΤΑ συμφώνησαν ότι πρέπει να βρεθεί ουσιαστική λύση στην αντιμετώπιση της τάσης φυγής υπαλλήλων από τους ∆ήμους. Για το θέμα της ασφάλειας και της υγείας τονίστηκε ότι πρέπει να τηρούνται όλες οι προδιαγραφές για να αποφεύγονται όσο το δυνατόν ατυχήματα λόγω πλημμελούς εφαρμογής των κανόνων ασφαλείας.

«Αποτελείτε ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η πρόθεσή μας είναι να σας βοηθήσουμε όσο μπορούμε και να βρούμε κοινούς τόπους συνεργασίας» είπε, καλωσορίζοντας τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, και τόνισε: «Αν πάνε καλά οι εργαζόμενοι πάει καλά και ο ∆ήμος.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση ΚΕ∆Ε με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, παραβρέθηκαν επίσης ο κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Α’ Αντιπρόεδρος και ο κ. ∆ήμτρης Κάρναβος Β’ Αντιπροεδρος. Η ΚΕ∆Ε θα μελετήσει αναλυτικά τα αιτήματα των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση και θα συνεχίσει τις συναντήσεις μαζί τους προκειμένου όλοι μαζί να συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των ∆ήμων υπέρ των πολιτών.

Δείτε ακόμη:

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Επιβεβαιώνει ρεπορτάζ aftodioikisi.gr -Τι συζητήθηκε με ΚΕΔΕ

ΔΑΣ-ΟΤΑ για συνάντηση με ΚΕΔΕ: Θετική για 3Κ, μετατάξεις -Υπερ ιδιωτικοποιήσεων & απαγόρευσης προσλήψεων

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΠΟΕ, PROTEINOMENA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!