Καβάλα: Δικαιώθηκαν οι απολυμένοι από τα λιπάσματα

«Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος» δήλωσε στο Περιφερειακό πρόγραμμα Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης της ΕΡΤ, ο πρόεδρος των απολυμένων Νίκος Βογιατζίδης, μετά την επιτυχή έκβαση της τριμερούς διαβούλευσης που ουσιαστικά επαναφέρει στις εργασίες τους από το νέο χρόνο 180 απολυμένους. Η διαβούλευση της περασμένης Παρασκευής είχε ως αποτέλεσμα τη δέσμευση για άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων και επιστροφή στις θέσεις εργασίας όλων των απολυμένων.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν προβλέπεται μεταξύ άλλων:

– Αναγνώριση ως «ενεργών» όλων των θέσεων εργασίας.
– Αναγνώριση οφειλής μισθών υπερημερίας για όλο το διάστημα που ο κάθε εργαζόμενος ήταν εκτός εργασίας.
– Επιστροφή όλων των απολυμένων στις ίδιες θέσεις εργασίας που είχαν.
– Άμεση υπογραφή συμφωνητικών και καταβολή προκαταβολής (4.000 ευρώ) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.
– Εξόφληση των οφειλόμενων ποσών σε δόσεις.

Το θέμα κρατήθηκε ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα όλο αυτό το διάστημα με αποκορύφωμα την αναφορά σε αυτό από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Κομοτηνή κατά το τη διάρκεια του Συνεδρίου Περιφερειακής Ανασυγκρότησης Α.Μ.-Θ.

«Υποδειγματική» χαρακτήρισε ο πρόεδρός τους, Νίκος Βογιατζίδης, τη διαδικασία που ακολούθησε το υπουργείο Εργασίας, ενώ εξήρε το ρόλο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη, ο οποίος θα είναι ο εγγυητής των όσων αποφασίστηκαν.
Περίπου δυο χρόνια κράτησε ο αγώνας των απολυμένων στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα, στα δικαστήρια. Πολλές φορές φαινόταν αδιέξοδος. Όμως τελικά ήρθε η δικαίωση. Άλλωστε, οι δικαστικές αποφάσεις έβγαιναν ήταν υπέρ των απολυμένων.
Σήμερα είναι η πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τη συμφωνία. Από αύριο αναμένεται ένας ένας οι απολυμένοι να προσέρχονται στο εργοστάσιο για να υπογράφουν τα συμφωνητικά τους με την εταιρία.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ, ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ, ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!