Καθαριότητα-σχολεία: Πόσο είναι έτοιμα να λειτουργήσουν; Τι λένε οι καθαρίστριες

Στην εκπομπή ««MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν η Πρόεδρος Σχολικών Καθαριστριών του Νομού Καβάλας, Φωτεινή Στρουμπούλη και το μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας Βορείου Ελλάδος, Άννα Γαλεγαλίδου για το κατά πόσο είναι έτοιμα τα σχολεία να ανοίξουν από πλευράς καθαριότητας.
Σύμφωνα με την κυρία Στρουμπούλη, αν και η κυβέρνηση έκανε σημαντικές παρεμβάσεις στον κλάδο, υπάρχουν ακόμα κάποια προβλήματα που χρίζουν άμεσης διαχείρισης και αντιμετώπισης.
Συγκεκριμένα, «από τον στόλο των καθαριστριών σε όλη την Ελλάδα, επέλεξε η κυβέρνηση να κάνει τις μισές πλήρους ωραρίου και τις υπόλοιπες, μειωμένου ωραρίου», υποστήριξε η κυρία Στρουμπούλη, τονίζοντας που οι εργαζόμενες μερικής απασχόλησης χάνουν τα μισά ένσημά τους, χρήματα από το μισθό τους, καθώς και το επίδομα του ΟΑΕΔ.
Στην τοποθέτηση αυτή συμφώνησε και η κυρία Γαλεγαλίδου, η οποία υποστήριξε πως με αυτές τις συνθήκες, τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
Δύο ακόμα προβλήματα που έρχονται να αντιμετωπίσουν, είναι η έλλειψη μέριμνας από πλευράς πολιτείας όσον αφορά τις εργαζόμενες μεγαλύτερες ηλικίας και τις ΑμΕΑ.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!