Κατάργηση της επικουρικής σύνταξης προτείνει ο Σπυρόπουλος!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να απορροφηθούν τα επικουρικά από τα κύρια ταμεία ως αποτέλεσμα της  φθίνουσας πορείας των επικουρικών συντάξεων, οι οποίες έτσι και αλλιώς δεν τελούν υπό την εγγύηση του κράτους,  άφησε ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο του ελληνοαμερικάνικου επιμελητηρίου για την απασχόληση και την ασφάλιση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπυρόπουλος έκανε λόγο για συνέργεια κύριας και επικουρικής ασφάλισης στο πλαίσιο του σχεδίου που έχει επεξεργαστεί για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα εφαρμοστεί από 1/1/2015.

Σύμφωνα με το σχέδιο Σπυρόπουλου προβλέπεται η δημιουργία ενός ενιαίου ταμείου μισθωτών υπό την ομπρέλα του ΙΚΑ σταδιακά μέσα σε 4-5 χρόνια με τρεις κλάδους (αγρότες , μισθωτοί δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και αυταπασχολούμενοι), για να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακος και καλύτερη οργάνωση.

Όπως τόνισε οι πρόσθετες παροχές, συμπληρωματική σύνταξη και υπηρεσίες υγείας θα αποτελούν προσωπική επιλογή του ασφαλισμένου μέσω της ιδιωτικής  ασφάλισης και του θεσμού των  επαγγελματικών ταμείων, που έχει εισαχθεί στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με νόμο του 2002, ο οποίος παραμένει ουσιαστικά μη ενεργός.

Ο κ. Σπυρόπουλος διευκρίνισε ότι το πλαίσιο για τα επαγγελματικά ταμεία πρέπει να εκσυγχρονιστεί με τη θέσπιση φορολογικών και άλλων κινήτρων, ενώ στο πλαίσιο της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, αντέταξε τη σύμπραξη εργοδοτών και ΓΣΕΕ προκειμένου να δημιουργηθεί ένα επαγγελματικό ταμείο που θα καλύπτει όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΑΜΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!