Καταραχιάς: Επιστρέφει στο ΕΣΥ και συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στη συνδικαλιστική του δίωξη

Με ένα ηχηρό χαστούκι στο υπουργείο Υγείας η επιτροπή κρίσεων επαναφέρει από… άλλη πόρτα τον ακτινολόγο Κώστα Καταραχιά στο ΕΣΥ, εκεί απ’ όπου διώχθηκε εκδικητικά λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης.

Ο Κ. Καταραχιάς ήρθε πρώτος στις κρίσεις για το νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», όπου διορίζεται ως μόνιμος γιατρός, αφού τα προσόντα του ήταν περισσότερα από των υπόλοιπων συναδέλφων του που κατέθεσαν τα χαρτιά τους και πέρασαν συνέντευξη για τη θέση του ακτινολόγου.

Είχε βέβαια καταθέσει τα χαρτιά του πολλούς μήνες πριν απολυθεί (μέσω της μη ανανέωσης της σύμβασής του), επειδή ως πρόεδρος του «Αγίου Σάββα» είχε αντιδράσει στις ΕΔΕ και τη στοχοποίηση των συναδέλφων του και είχε αναδείξει τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ.

Τώρα, από μια αξιοκρατική διαδικασία αποδεικνύεται ότι έχει τα επιστημονικά προσόντα και το σύστημα Υγείας τον χρειάζεται και γι’ αυτό τον κάνει, πλέον, μόνιμο.

Ωστόσο, η διαδικασία του διορισμού του μπορεί να πάρει αρκετούς μήνες και ο ακτινολόγος, άνεργος σήμερα και εκτός ΕΣΥ, συνεχίζει να διεκδικεί την επιστροφή του στον «Άγιο Σάββα», εκεί όπου το ακτινολογικό καθημερινά στενάζει εξαιτίας της έλλειψης γιατρού, καθώς η νέα μόνιμη γιατρός που προσλήφθηκε στη θέση του έχει άδεια λοχείας και θα ενταχθεί στο αντικαρκινικό νοσοκομείο τον Οκτώβριο το 2021!

Τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν στις 25/5 και όπως δηλώνει ο Κ. Καταραχιάς στην ΑΥΓΗ η μάχη ενάντια στην απόλυσή του συνεχίζεται διότι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης ήταν να χτυπηθεί ο συνδικαλισμός και το σωματείο του «Αγίου Σάββα”» στο οποίο ο Κώστας Καταραχιάς παραμένει πρόεδρος για 6 ακόμα μήνες.

Απέναντι στην στοχοποίηση του «γιατρού με τη ντουντούκα», που κατηγορήθηκε ακόμα και για διασπορά fake news, συνεχίζει να στέκεται ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης που συνεχίζει να διεκδικεί την άμεση επιστροφή του επικουρικού ακτινολόγου στον Άγιο Σάββα.

πηγή: avgi.gr

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΓΙΑΤΡΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ, ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!