Καταγγελία: Η «Παπαστράτος» μεθόδευσε απόλυση εργαζομένου με σκλήρυνση κατά πλάκας

Σε σοβαρότατη καταγγελία για απόλυση από την εταιρεία Παπαστράτος εργαζομένου λόγω του ότι έπασχε από σκλήρηνηση κατά πλάκας προχώρησε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας: «Η επιχείρηση Παπαστράτος απέλυσε εργαζόμενο όταν διαπίστωσε ότι ο εργαζόμενος , ο οποίος προσελήφθη από την εταιρεία μέσα από διαγωνισμό μεταξύ 500 ατόμων περίπου, πάσχει από το αυτοάνοσο νόσημα της σκλήρυνσης κατά πλάκας, αναφέρει χαρακτηριστικά. Και προσθέτει:«Η εταιρεία Παπαστράτος, η οποία φιγουράρει με κυβερνητικούς παράγοντες διαφημίζοντας το μεγάλο «φιλανθρωπικό» της έργο προς την κοινωνία, μεθόδευσε μια απόλυση ενός εργαζόμενου αφού είχε διαπιστώσει την ασθένειά του, χωρίς καν να τον αξιολογήσει, όπως άλλωστε προβλέπεται, μέσα από μια διαδικασία που η ίδια η εταιρεία έχει θεσπίσει. Αμαυρώνει, έτσι, την προσωπικότητα αλλά και ένα λαμπρό βιογραφικό ενός νέου ανθρώπου, χαρακτηρίζοντας τον ανεπαρκή.

Ως γεγονός χαρακτηρίζεται τουλάχιστον αισχρό  και απάνθρωπο .

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής θεωρώντας το παραπάνω γεγονός ως άκρως σοβαρό ζήτημα , όχι μόνο από συνδικαλιστική σκοπιά αλλά και ως ακραίο κοινωνικό φαινόμενο που δεν πρέπει να επαναληφθεί συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του σωματείου Παπαστράτου και τον δικηγόρο του σωματείου.

Εκεί από πλευράς μας επισημάναμε την αντίθεσή μας σε κάθε απόλυση που γίνεται από πλευράς εργοδοσίας, ιδιαίτερα όμως όταν οι αιτίες της απόλυσης αφορούν τους παραπάνω λόγους.

Κάνουμε σαφές, λοιπόν, ότι είναι μονόδρομος για την εταιρεία να επαναφέρει στη θέση του τον εργαζόμενο.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα σταθούμε δίπλα στον συνάδελφό μας είτε σε δικαστική διεκδίκηση είτε σε όποιες κινητοπoιήσεις αποφασισθούν από τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα.

Επιπλέον, ως Εργατικό Κέντρο δεσμευόμαστε ως προς την δημοσιοποίηση του θέματος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς και στην μητρική εταιρεία Philip Morris», καταλήγει η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΑΠΟΛΥΣΗ, ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!