Καταγγελία κατά Μπαλασόπουλου γιατί μετέφερε το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ στα δικαστήρια

Το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr για την επιχείρηση να κριθεί το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ στα δικαστήρια επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή η Ενωτική Αγωνιστική Εκ-Κίνηση (Ανεξάρτητοι και ΣΥΡΙΖΑ). Στην ανακοίνωση καταγγέλλει τον επικεφαλής της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής» Θέμη Μπαλασόπουλο αλλά τον Πρόεδρο της ΔΑΚΕ Βασίλη Πολυμερόπουλο ότι «έσυραν μια ιστορική Ομοσπονδία, την Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α., σε μια ντροπιαστική απόφαση, που τραυματίζει βάναυσα την αυτονομία των διαδικασιών του συνδικαλιστικού κινήματος…. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να μεταφέρουν τις εργασίες του 36ου Συνεδρίου από την αίθουσα διεξαγωγής του στους δικαστικούς διαδρόμους είναι βαθιά γελασμένοι και θα βρουν απέναντί τους τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων», καταλήγει η ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Εκ-Κίνησης.

Αναλυτικά:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗΣ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεδρίασή της πριν από το 36ο τακτικό συνέδριο αποδέχτηκε αίτημα κάποιων Ομοσπονδιών και ρύθμισε σε βάθος τριετίας  χρέος, που οι  Ομοσπονδίες αυτές αναγνώρισαν, ότι οφείλουν προς την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αυτή η απόφαση θεωρούμε, ότι ήταν προς την σωστή κατεύθυνση και συνάδει με τις αξίες και τις αρχές, που πρέπει να αποτελούν βασικό πυρήνα της συνδικαλιστικής πρακτικής και δεοντολογίας.

Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε, το μέλος της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. κ. Θέμης Μπαλασόπουλος,  σε απόλυτη σύμπνοια και συνεργασία  με τον μόνιμο πλέον συνεργάτη του Πρόεδρο της ΔΑΚΕ κ. Πολυμερόπουλο, έσυραν χθες βράδυ μια ιστορική Ομοσπονδία, την Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α., σε μια ντροπιαστική απόφαση, που τραυματίζει βάναυσα την αυτονομία των διαδικασιών του συνδικαλιστικού κινήματος. Βέβαια νωρίτερα ο κ. Μπαλασόπουλος επιχείρησε να αποσπάσει την σύμφωνη γνώμη των συνέδρων κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου σχετικά με την μη νομιμοποίηση αυτών των Ομοσπονδιών. Όταν αυτός ο σχεδιασμός συνάντησε την καθολική άρνηση όλων των υπολοίπων συνδικαλιστικών δυνάμεων και της συντριπτικής πλειοψηφίας του σώματος, ο κ. Μπαλασόπουλος καθόλου δεν δίστασε να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την σχετική απόφαση του Συνεδρίου προσφεύγοντας εναντίον αυτής στο δικαστήριο.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός, ότι η Ομοσπονδία που ανέλαβε την ευθύνη να σύρει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις δικαστικές αίθουσες απαιτώντας την αποβολή από το συνέδριο Ομοσπονδιών μελών της Α.Δ.Ε.Δ..Υ., η ίδια είχε πληγεί βαρύτατα από τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις του Μητσοτάκη.

Με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης απέναντι στους συναδέλφους καταγγέλλουμε τον κ. Μπαλασόπουλο και όλους τους μόνιμους πλέον συμμάχους του, ότι χωρίς να υπολογίσει την ιστορία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τις συνέπειες των πράξεων του επιχείρησε να καταλύσει κάθε έννοια αυτονομίας του συνδικαλιστικού κινήματος.

Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να μεταφέρουν τις εργασίες του 36ου Συνεδρίου από την αίθουσα διεξαγωγής του στους δικαστικούς διαδρόμους είναι βαθιά γελασμένοι και θα βρουν απέναντί τους τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΔΕΔΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!