Καταγγελία: Δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών στα ιδιωτικά σχολεία

Το αίτημα για τη μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών με προϋπηρεσία στα ιδιωτικά σχολεία, προβάλλει η Ανεξάρτητη Ενωτική ΕΚ-Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε, καταγγέλοντας ότι:

«Από το Σεπτέμβρη του παρόντος σχολικού έτους, τελείται μια κατάφορη αδικία εις βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχουν προϋπηρεσία σε ιδιωτικά σχολεία με νόμιμα και αναγνωρισμένα διοριστήρια που έχουν εγκριθεί και εκδοθεί από τις κατά τόπους Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι οποίες υπάγονται στο Υπουργείου Παιδείας».

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, «χωρίς να υφίσταται καμία υπουργική απόφαση, και σε αντίθεση με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 33 του Ν. 4386/2016 (Φ.Ε.Κ. 83 τ. Α/11-05-2016), που καθιστά σαφή τη μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων, οι συνάδελφοι αναπληρωτές τοποθετούνται στο ΜΚ1.

Ζητάμε από τα αρμόδια Υπουργεία –Παιδείας και Οικονομικών– να προχωρήσουν στην άμεση αποκατάσταση αυτής της αδικίας, καθώς και στην αναδρομική ισχύ και καταβολή των μισθολογικών κλιμακίων από την ημέρα πρόσληψης καθενός εκ των συναδέλφων».

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!