Καταγγελίες για απολύσεις στην εταιρεία Beat

Η Beat στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου έγινε η πρώτη μεγάλη ελληνική εταιρεία η οποία προχώρησε στο μέτρο της πιθανής καθολικής εργασίας απο το σπίτι (τηλεργασία) για τους εργαζομένους της, με μία ανάρτηση του στο facebook του ιδρυτή της BEAT, Νίκου Δρανδάκη.

Ωστόσο χθες έγινε γνωστό ότι δει περιορίστηκε μόνο σε αυτό, αλλά προχώρησε σε πάνω από 15 απολύσεις τις τελευταίες μέρες στα γραφεία στην Αθήνα κι ακόμη περισσότερες στη Λατινική Αμερική, όπως καταγγέλλει το σωματείο τηλεπικοινωνιών ΣΕΤΗΠ.

Σύμφωνα με το ΣΕΤΗΠ, έπεται και βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις εργασίας των υπαλλήλων της.

Το ΣΕΤΗΠ ζήτησε ήδη να παρθούν πίσω οι απολύσεις και να γίνει συνάντηση με την επιχείρηση ώστε να πάρει θέση για τις εξελίξεις,αλλά όπως σημειώνει, με αφορμή την πανδημία η εταιρεία αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν σε τηλεδιάσκεψή τους, να προβούν σήμερα σε προειδοποιητική 3ωρη στάση εργασίας, από τις 3:00μ.μ. – 6:00μ.μ. και με απόφαση του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ απαιτώντας:

– Ανάκληση όλων των απολύσεων που έγιναν εν μέσω πανδημίας

– Καμία νέα απόλυση

– Άρση κάθε διαχωρισμού μεταξύ των υπαλλήλων

– Καμία αρνητική αναπροσαρμογή μισθών και όρων εργασίας

– Άρση όλων των τροποποιητικών συμβάσεων και της εκ περιτροπής εργασίας

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!