Καταγγελία: Ταξί κάνουν παράνομες ταχυμεταφορές υποκαθιστώντας τα courier

Το Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών και Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΣΕΤΤΕΑ) καταγγέλλει με χθεσινή ανακοίνωσή του ότι διαπίστωσε πως μέσα επιβατικής μεταφοράς [TAXI] χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά μικροδεμάτων και φακέλων που μεταφέρονται υποχρεωτικά με μέσα ταχυμεταφοράς, «υποκαθιστώντας έτσι τη νόμιμη διαδικασία χρησιμοποίησης μέσων ταχυμεταφορών, κατά παράβαση τόσο της νομοθεσίας που αφορά τη λειτουργία δημόσιας χρήσης επιβατικών μεταφορών, που διέπει το αντικείμενο μεταφορών των TAXI, όσο και τη διεξαγωγή των ταχυμεταφορών, με συγκεκριμένα μέσα ταχυμεταφορών αλλά και εργαζόμενους, εργασιακές σχέσεις κλπ».

Ο νόμος 4530/2018 ορίζει ότι τα TAXI επιτρέπεται να μεταφέρουν ασυνόδευτα δέματα και λοιπά αντικείμενα έως 20 κιλά με την χρήση του ταξίμετρου όπως και σε κάθε άλλη διαδρομή. Ο νόμος αφορά μεμονωμένες μεταφορές και όχι μεταφορές κατ’ επάγγελμα.

«Δεν είναι σε γνώση μας καμία εξήγηση εκ μέρους των διενεργούντων αυτού του είδους τις πειρατικές ταχυμεταφορές και θεωρούμε ότι ανεξάρτητα από την παράβαση δημόσιας τάξης διατάξεων που διέπουν το αντικείμενο των ταχυμεταφορών, εισάγουν νέα παραβατικά ήθη σε ότι αφορά τις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο μας και ως εκ τούτου παραβιάζουν κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων», αναφέρει το ΣΕΤΤΕΑ.

Το σωματείο θεωρεί απαράδεκτη την εκτέλεση μεταφορών με ΤΑΞΙ ή άλλους υποκατάστατους απαράδεκτη και καλεί τους αρμόδιους φορείς να παύσουν άμεσα αυτή την παραβατική συμπεριφορά, αλλιώς θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες σε βάρος όλων των υπεύθυνων.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΤΑΞΙ, ΚΟΥΡΙΕΡ, ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]