Καταγγελία για «περίεργες» απολύσεις στα «Praktiker»

«Εδώ και τώρα να γίνει ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενου στα «Praktiker» από το κατάστημα στο Αιγάλεω και ο εργαζόμενος να επιστρέψει στην εργασία του», απαιτεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΣΕΑ).

Συγκεκριμένα ο ΣΕΑ «καταγγέλλει την εργοδοσία «Praktiker» για την απόλυση του συναδέλφου Ν.Ν, πρώην μέλους του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου μας, από το κατάστημα στο Αιγάλεω».

Η απόλυση αυτή, αναφέρει, «εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό κυβέρνησης και εργοδοσίας, για επίθεση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τα εργασιακά δικαιώματα. Με τις διαρροές που γίνονται αυτή την περίοδο για τις αλλαγές του συνδικαλιστικού νόμου, επιδιώκουν να χτυπήσουν ακόμα περισσότερο την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση, τους εργαζόμενους που διεκδικούν, ώστε να μην κουνιέται φύλλο στους χώρους δουλειάς και να μετατραπούν αυτοί σε κάτεργα».

Απαιτούμε, καταλήγει ο ΣΕΑ, «εδώ και τώρα να γίνει ανάκληση της απόλυσης και ο συνάδελφος να επιστρέψει στην εργασία του.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να μην επιτρέψουν σε εργοδοσία και κυβέρνηση να βάλουν χέρι στα σωματεία μας. Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων του κλάδου».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΙΓΑΛΕΩ, PRAKTIKER


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!