Καταγγελία εργαζομένων: «Η δημοτική αρχή Βύρωνα εισηγείται την εισβολή ιδιωτικών εταιρειών στο δήμο»

«Η Δημοτική αρχή του Δήμου Βύρωνα  εισηγείται την εισβολή ιδιωτικών εταιρειών στο Δήμο». Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωση του, το Δίκτυο Εργαζομένων ΟΤΑ και υπογραμμίζει:

Τι περιμένεις από τους πολιτικούς λέει ο λαός μας. Άλλα λένε άλλα κάνουν.

Όταν βρίσκονται σε πλήρη διάσταση τα λόγια και τα έργα των ανθρώπων της εξουσίας, τότε οι ίδιοι ρίχνουν νερό στο μύλο της απαξίωσής τους και συμβάλλουν στο να γεννιέται το αυγό του φιδιού.

Ένα τέτοιο παράδειγμα, -που ζηλεύει η πιο ακραιφνής δεξιά- αποτελεί η δημοτική αρχή του Δήμου Βύρωνα και ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης . Δημοτική αρχή που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και εκλέχτηκε για δεύτερη φορά, οριακά. Ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης εκπροσώπησε το ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων
Αττικής (ΠΕΔΑ) με την παράταξη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία ».

Πρώην μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενο στέλεχος από το ΚΚΕ, συνδικαλιστής και πρόεδρος στην Ζ΄ ΕΛΜΕ, για χρόνια . Μια διαδρομή γεμάτη περγαμηνές, κομματικές, συνδικαλιστικές, κοινωνικής δράσης και καταξίωσης.

Από το 2014 στο τιμόνι του Δήμου. Από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε στο δημαρχιακό θώκο, από τις πρώτες αντιπαραθέσεις και κριτική που του ασκήθηκε από την αντιπολίτευση ..άλλα λέγατε κ. Κατωπόδη πριν γίνετε Δήμαρχος, η απάντηση του ήταν αποστομωτική …όταν είσαι στην αντιπολίτευση πάντα λες κάτι παραπάνω.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα είναι αυτός που:

— πρώτος έτρεξε να δηλώσει την πρόθεση του να παραχωρηθούν σχολικές αίθουσες για να λειτουργήσει το σχολείο την πακιστανικής κοινότητας, τη λειτουργία του οποίου δυσχεραίνει ο Δήμος Αθηναίων.

— σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο αυτός και η παράταξη του ζήτησαν με ψήφισμα του Δ.Σ να μην ψηφιστεί και να αποσυρθεί από το πολυνομοσχέδιο το άρθρο που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες των δήμων, καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμό.

Σε άρθρο του στην εφ. των συντακτών- 07.11.2019- ως επικεφαλής του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΕΔΑ αναφέρει…. Εκεί όπου θα έπρεπε να διατηρηθεί ο κανόνας της μίας πρόσληψης για κάθε αποχώρηση, ανοίγονται παράθυρα για εκχώρηση και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων, όπως με το πρόσφατο άρθρο 179 του αναπτυξιακού νόμου στο οποίο είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι, καθώς στραγγαλίζει την δυνατότητα των Δήμων να παρέχουν με ίδια μέσα τις υπηρεσίες που πρέπει στους φορολογούμενους δημότες. Μιλάμε φυσικά για τις αναγκαίες υπηρεσίες που καθιστούν μία πόλη λειτουργική, προκειμένου να υπηρετεί την καθημερινότητα του δημότη. Η αποκομιδή των απορριμμάτων, για παράδειγμα, στην οποία απαιτούνται επενδύσεις προκειμένου οι Δήμοι να προχωρήσουν στην καθολική εφαρμογή της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή (στην οποία ο Δήμος Βύρωνα είναι πρωτοπόρος) και να περιορίσουν τα σύμμεικτα απορρίμματά τους, που με τη σειρά τους είναι αυτά που δημιουργούν την ανάγκη οριοθέτησης νέων ΧΥΤΥ με κόστος για τον φορολογούμενο.

Από την άλλη πλευρά αυτός ο Δήμαρχος:

Έτρεξε να στείλει κατασχετήρια στους δημότες του για οφειλές ακόμη και μερικών δεκάδων ευρώ. ΔΕΝ βρήκε να πει ούτε λέξη όταν σαράντα ακίνητα του δήμου πέρασαν στο υπερταμείο. Προτείνει να αποχαρακτηριστεί ο Υμηττός από ορεινός όγκος, και στις ζώνες σημερινής προστασίας να γίνουν διάφορες εγκαταστάσεις, μεταξύ αυτών να νομιμοποιηθεί η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που λειτουργεί παράνομα μέχρι σήμερα, να μεταφερθούν και άλλες εγκαταστάσεις στο βουνό.

Αυτός ο Δήμαρχος σπεύδει με περισσή βιασύνη να εφαρμόσει τη δυνατότητα που του δίνεται με το νόμο που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση, να ανοίξει το δρόμο στην εισβολή ιδιωτικών εταιρειών στο δήμο. Ενώ σε πρόσφατο άρθρο του αναφέρει “Πάγια πολιτική αυτής της δημοτικής αρχής και εμένα προσωπικά, ήταν και είναι η συνεννόηση όλων των δυνάμεων που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο. Πιστεύω ότι αυτά που μας ενώνουν, σε τοπικό επίπεδο, είναι πολλά” φέρνει αιφνιδιαστικά ένα τόσο σοβαρό θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς καμιά συνεννόηση με τις παρατάξεις και το σωματείο εργαζομένων.

Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή που ηγείται εισηγούνται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 11 Νοέμβριου 2019 στις 7 μ.μ τα παρακάτω θέματα:

1. Μεταφορά στερεών Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων ( ΑΕΚΚ) προς ανακύκλωση.
2. Συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (Ε.Ε.Α.Α.) για την αποκομιδή γυαλιού ανακύκλωσης του Δήμου Βύρωνα.
3. Συνεργασία με την Εταιρεία ανακύκλωσης ενδυμάτων & υποδημάτων RECYCOM για την ανακύκλωση μεταχειρισμένων ρούχων του Δήμου Βύρωνα.

Καλεί τους δημοτικούς συμβούλους να αποφασίσουν την υπογραφή συμβάσεων με τρεις ιδιωτικές εταιρείες. Εισηγείται την εισβολή ιδιωτικών
εταιρειών στο Δήμο. Ω!! φαρισαίοι υποκριτές. Ως πότε αυτός ο λαός θα σας ανέχεται

Τα απορρίμματα είναι προϊόντα των πολιτών.
Να αξιοποιηθούν προς όφελος της κοινωνίας.
ΕΞΩ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Οι Δήμοι να λειτουργούν προς όφελος των κατοίκων τους. ΌΧΙ για τα συμφέροντα των εταιρειών.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΙΔΙΩΤΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!