Καταγγελία: Αλλεπάλληλα κρούσματα κορωνοϊού στο Δ. Θεσσαλονίκης-Χωρίς προστασία οι εργαζόμενοι

Nα παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης και το λαό της πόλης, ζητά με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ του δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η ΔΑΣ δ. Θεσσαλονίκης επισημαίνει:

Να σταματήσει η διοίκηση του δ. Θεσ/νίκης να στηρίζει και να εφαρμόζει την επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική και για τη διαχείριση της πανδημίας. Να πάρει πρωτοβουλίες και αποφάσεις ώστε:

– Να πιεστεί η κυβέρνηση για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και με την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Να εξασφαλιστεί η  επαναλειτουργία των σχολείων με σχολικές αίθουσες με 15 μαθητές ανά τάξη, με την άμεση ενίσχυση σε όλες τις υποδομές ( εκπαιδευτικοί, αίθουσες κ.α. ). Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

– Σε όσους εργαζόμενους του δήμου ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να δοθεί άδεια με βάσει ότι ίσχυε την περασμένη άνοιξη. Οι νέες αποφάσεις της κυβέρνησης εξαιρούν πολλούς εργαζόμενους με σοβαρά προβλήματα υγείας. Να μην προσμετράτε κανενός είδους άδεια, σε εργαζόμενο που κάνει χρήση της ειδικής άδειας ευπαθών ομάδων ή της άδειας ειδικού σκοπού. Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν μπορούν να κάνουν χρήση αυτών των αδειών για τον παραπάνω λόγω.

–   Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρχει συγχρωτισμός στους χώρους εργασίας.

– Σε όποιον χώρο εργασίας εντοπίζεται κρούσμα κορονοιού, να πραγματοποιείται τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του χώρου.

– Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους χώρους δουλειάς.

– Να δίνονται όλα τα προβλεπόμενα μέσα προστασίας σε επαρκείς ποσότητες. Να σταματήσει η παροχή ακατάλληλων μέσων προστασίας.

Και μία ερώτηση προς τον δήμαρχο και τη διοίκηση του:

Μας λέτε και εσείς ότι βρισκόμαστε σε «πόλεμο». Σε αυτές τις συνθήκες έξαρσης της πανδημίας, οι εργαζόμενοι που εντοπίστηκε κρούσμα στο χώρο εργασίας τους, πρέπει να έχουν μέσο κάποιον από τη διοίκηση ή να πληρώσουν οι ίδιοι για να κάνουν τεστ;

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]