Καμπάνα από το ΣτΕ στη σέξι οδοντίατρο Χριστίνα Ιακωβίδου -Eξάμηνη παύση από το επάγγελμά της (φωτο)

Με εξάμηνη παύση από την άσκηση του οδοντιατρικού της επαγγέλματος τιμωρήθηκε η Χριστίνα Ιωακωβίδου και με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ολα ξεκίνησαν, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Το Εθνος»,  από τρία δημοσιεύματα του 2000, τα οποία εκθείαζαν τα προσόντα της, επαγγελματικά και μη και τα οποία προκάλεσαν τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου.

Τα επίμαχα δημοσιεύματα παρουσιάζουν τη Χριστίνα Ιακωβίδου με τίτλους από «Doctor – dr. love» ως «funky οδοντίατρο», με επισημάνσεις ότι είχε φροντίσει τα δόντια πολλών διεθνών σταρ στο πέρασμά της από το Λος Αντζελες, χαρακτηρίζοντάς την και ως «την πιο Χόλιγουντ οδοντίατρο», με αφορμή και τον τίτλο του ιατρείου της. Κάποια από αυτά έκαναν λόγο και για τη «σούπερ σέξι εμφάνισή της».

Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Οδοντιάτρων της επέβαλε το 2001 τρεις πειθαρχικές ποινές προσωρινής παύσης, αρχικά 1 μηνός και σταδιακά αυξανόμενης ποινής 2 και τελικά 3 μηνών, λόγω υποτροπής, αφού τα δημοσιεύματα συνεχίστηκαν, κρίνοντας ότι τα δημοσιεύματα αποτελούσε όχι μόνο «απαγορευμένη διαφήμιση», αλλά και ότι «έβλαπτε την τιμή και την αξιοπρέπεια του οδοντιατρικού επαγγέλματος, κατά παράβαση του Δεοντολογικού Κανονισμού Οδοντιάτρων».

Η οδοντίατρος προσέβαλε τις πειθαρχικές ποινές στα διοικητικά δικαστήρια, επιδιώκοντας την ακύρωσή τους, θέτοντας και σοβαρά νομικά ζητήματα που αφορούν την ελευθερία έκφρασης, την ελεύθερη κυκλοφορία υπηρεσιών στην ΕΕ, κλπ.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, 14 χρόνια μετά, απέκρουσε τις προσφυγές της Χριστίνας Ιακωβίδου και επικύρωσε τις πειθαρχικές ποινές.

Πηγή: Καμπάνα από το ΣτΕ στη σέξι οδοντίατρο Χριστίνα Ιακωβίδου -Eξάμηνη παύση από το επάγγελμά της [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/174661#ixzz3GfdOhA8c

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΤΕ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ


Αφήστε μια απάντηση