Ηράκλειο: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης (φωτο)

  • Απο stergios
  • 15 Ιουνίου 2019 - 14:48
  • Comments Off

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Ιούνη 2019 στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου το μεσημέρι της Παρασκευής τραυματίστηκε σοβαρά ένας ηλικιωμένος αυτοαπασχολούμενος – εξωτερικός συνεργάτης που είχε κληθεί από την εργοδοσία στο εργοστάσιο για εργασίες μετάλλου στο χώρο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΙΥΗ, «ο αυταπασχολούμενος κλήθηκε να εργαστεί σε μεγάλο ύψος, κάνοντας στη κυριολεξία των ακροβάτη πάνω σε μεταλλικό κουτί που είχε τοποθετηθεί ανάποδα με Κλαρκ της εταιρίας «Waste Solutions». Στην προσπάθειά του να αποκολλήσει κάποια μεταλλικά κομμάτια, έχασε την ισορροπία του και στη συνέχεια έπεσε από μεγάλο ύψος στο κράσπεδο, με το κεφάλι. Αμέσως κλήθηκαν οι πρώτες βοήθειες μιας και είχε παραμείνει ακίνητος στο έδαφος χάνοντας αρκετό αίμα, με την κατάσταση της υγείας του να δείχνει πολύ σοβαρή».

Όπως τονίζει η ΕΙΥΗ, «δεν είναι ούτε μια ούτε δυο οι φόρες που η σωματειακή επιτροπή στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης έχουμε καταγγείλει τις επικίνδυνες συνθήκες με τις οποίες εργαζόμαστε, την έλλειψη των οργανωτικών μέτρων μέσα στο χώρο καθώς και τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν».

Το έχουμε αναφέρει, συνεχίζει η ανακοίνωση, «επανειλημμένα δημόσια, στην τεχνική επιθεώρηση εργασίας, στη δημοτική αρχή, έχουμε καταγγείλει στο παρελθόν σωρεία παραβάσεων στα οργανωτικά μέτρα, στον τρόπο που παρέχουμε την εργασία μας στην εταιρία – εργολάβο, θέτοντας τον εαυτό μας συνεχώς σε κίνδυνο.

Σοβαρότατες ευθύνες φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΕΑΑ αλλά και η δημοτική αρχή, που σφυρίζουν αδιάφορα όλο αυτό το διάστημα στις καταγγελίες του σωματείου και της σωματειακής επιτροπής και αφήνουν ένα εργολάβο να σακατεύει εργάτες για να αυγατίζουν τα κέρδη του».

«Η «ανάπτυξη», η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και της ανακύκλωσης, που προσκυνούν κάθε μέρα κυβέρνηση, τοπικοί άρχοντες σε δήμους και περιφέρεια, είναι βαμμένη με το αίμα των εργατών, το δικό μας αίμα, επισημαίνει η ΕΙΥΗ, υπογραμμίζοντας ότι «δεκάδες εργατικά ατυχήματα έχουν καταγραφεί μέσα σε ένα χρόνο, μονάχα στο νομό μας και στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης και στην αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς προτεραιότητα δεν αποτελεί η σωστή αποκομιδή και διαλογή με ασφάλεια αλλά το κέρδος του εργολάβου με κάθε κόστος».

Στέλνουμε τις ευχές μας, καταλήγει η ΕΙΥΗ, «στον άνθρωπο και την οικογένειά του για ταχεία ανάρρωση και καλούμε κάθε εργαζόμενο να παλέψει για συνθήκες ασφάλειας με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες, μαζί με το σωματείο μας.

Όχι άλλοι σακατεμένοι για τα κέρδη τους – Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε».

Φωτογραφία από το ατύχημα:

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΡΗΤΗ, ΕΕΑΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!