Ηράκλειο: Παρέμβαση εργαζομένων σε δήμαρχο & Περιφέρεια για δεδουλευμένα

Παρεμβάσεις χθες στον δήμαρχο Ηρακλείου και σήμερα στον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου έκαναν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου Ανακύκλωσης που είναι απλήρωτοι εδώ και  δύο μήνες. Η κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί οι εργαζόμενοι είναι ασφυκτική, με τις υποχρεώσεις και τα έξοδα για βασικές ανάγκες μέρα με τη μέρα να γίνονται και πιο πιεστικά. Παράλληλα, βρίσκονται στον αέρα σε ό,τι αφορά τη συνέχεια της εργασίας τους καθώς δεν έχουν καμία ενημέρωση για το ποιος ανέλαβε το έργο από τον πρόσφατο διαγωνισμό, πότε αναλαμβάνει και τι θα γίνει με τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του παλιού εργολάβου.

Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνει το 902.gr, το ανακυκλώσιμο υλικό που προέρχεται τόσο από το Δήμο Ηρακλείου όσο και από τους υπόλοιπους δήμους που εξυπηρετεί το ΚΔΑΥ Ηρακλείου καταλήγει στον ΧΥΤΑ, με την ανοχή της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και των δημοτικών αρχών. Με τον τρόπο αυτό οι δημότες χρεώνονται διπλά και με το τέλος Ανακύκλωσης και με το πρόστιμο στους δήμους που πετάνε τα ανακυκλώσιμα υλικά στον ΧΥΤΑ.

Οι εργαζόμενοι και στις δύο συναντήσεις απαίτησαν τόσο από τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο, αλλά και από την Περιφέρεια και τον αντιπεριφερειάρχη να παρθούν μέτρα άμεσης ανακούφισης των ίδιων και των οικογενειών τους καθώς από τη μη καταβολή της μισθοδοσίας τους τελευταίους μήνες και τις καθυστερήσεις πληρωμών που γίνονται όλο το προηγούμενο διάστημα αδυνατούν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες. Αρκετοί συνάδελφοι έχουν χάσει διακανονισμούς στη ΔΕΗ, σε τράπεζες, δεν έχουν λεφτά ούτε για καύσιμα, τα ενοίκια, ακόμα και τη σίτισή τους.

Συγκεκριμένα:

  • Να μην κοπεί το ρεύμα και το νερό σε κανέναν εργαζόμενο του ΚΔΑΥ Ηρακλείου. Να παρέμβει ο δήμος τόσο στη ΔΕΥΑΗ όσο και στη ΔΕΗ ώστε να μην προχωρήσουν διακοπές.
  • Να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στο κοινωνικό πρόγραμμα του δήμου και της ΔΕΥΑΗ σχετικά με το νερό.
  • Να δοθεί έκτακτο επίδομα σε κάθε εργαζόμενο του ΚΔΑΥ Ηρακλείου ώστε να μπορέσουν να καλύψουν βασικές ανάγκες, ένα παραπάνω ενόψει των γιορτινών ημερών.
  • Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΥ Ηρακλείου, άμεσα, σε όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ηρακλείου.

Από τις απαντήσεις του δημάρχου και του αντιπεριφερειάρχη δεν προέκυψε καμία δέσμευση ως προς τα μέτρα άμεσης ανακούφισης που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι. Η δημοτική αρχή εξακολουθεί να δηλώνει άγνοια για το ποιος εργολάβος ανέλαβε το έργο, πότε και υπό ποιες συνθήκες θα ανοίξει το εργοστάσιο παρόλο που ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί από τις 25 Νοέμβρη. Αρκέστηκε να πει ότι θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες ΔΕΥΑΗ και ΔΕΗ χωρίς να περιμένει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, όσον αφορά τη ΔΕΗ, όπως μας ενημέρωσε. Στο αίτημα για έκτακτο βοήθημα του δήμου προς τους εργαζόμενους, κράτησε αρνητική στάση, καθώς όπως ειπώθηκε δεν υπάρχει η δυνατότητα για έκδοση κονδυλίου.

Στη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη υπήρξε η δέσμευση ότι το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα. Για τα μέτρα άμεσης ανακούφισης επιφυλάχθηκε έως ότου υπάρξει συνεννόηση με τον περιφερειάρχη.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΕΔΟΥΜΛΕΥΜΕΝΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!